Smörgåstårtsbakelser

Smörgåstårta eller bakelser brukar vi ofta festa till med till lunch på nyårsafton. Passar lika bra som förrätt (eller ensam måltid, gör en hel tårta isåfall) till middagen. Smidigt då man förbereder själva bakelserna/tårtan dagen innan och bara garnerar på dagen D. Tomtebloss i blir extra festligt till nyår 🙂

Till två stycken använder jag detta:

6 skivor formfranska, utan kanter

2 dl grädde
3 msk majonnäs
1-2 hårdkokta ägg
1/2 dl gurkamajonnäs
3 msk skinka i bit, skuren i småbitar
2 dl krossade ostbågar valfri garnering

Vispa grädden ganska fast och rör försiktigt ner majonnäsen. Finhacka skinkan och blanda den med gurkmajonnäsen. Hacka ägg i småbitar och blanda med ca 1/2 dl av gräddblandningen.

Bred ett lager gurkblandning på två brödskivor. Lägg på en brödskiva ovanpå och bred ut äggröran på dessa. Toppa med de sista brödskivorna och bre resterande gräddblandnning runt om. Krossa ostbågarna i mortel och tryck dit det runt om. Hit kan förberedas redan kvällen innan om ni vill, blir bara godare då!  Garnera sedan efter tycke, smak och fantasi en stund innan servering.

(vill man ha ännu ett lager är det gott med antingen skagenröra eller tonfiskröra på tonfisk, majonnäs och hackad rödlök)

  1. Anna G skriver:

    Oh, den ser super ut! Och med ostbågar på sidorna, vad coolt!Ska prova 🙂
    Behöver förslag på en lätt, festlig efterätt till nyår…..inte pannacotta!! Men jag vill ha den i vackra glas, ja! 🙂 Har letat lite här i din blogg…Gott Slut & Gott Nytt År!

  2. Sandra skriver:

    Å gud vad gott, den ska jag göra på nyår! Tack för alla tips Victoria, jag kollar alltid på din blogg när jag letar efter inspiration!

  3. Vilken fin smörgåstårtbakelse!!! Ser jätte god ut 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..