Slottskällaren i Örebro ♥

Fantastico!

Är nästan mätt fortfarande efter fredagens date på Slottskällaren 🙂 Åhhh så gott det var, som alltid! Både mat och service är helt fantastisk där! Kan varmt rekomendera er att gå dit om ni gästar Örebro (eller rent av bor här).

Min måltid ser ni på bilden. Först en liten aptitretare i form en ev skummig pumpasoppa med bröd och pepparrotsfärskost. Till förrätt valde jag ostar med tillbehör (och det var visst första gången vår servitör varit med om det under sina 30-nånting år på Slottskällaren!) och jag som älskar ost hade nog kunnat ta en sån tallrik till huvudrätt och efterrätt också, så gott var det! Men till huvudrätt blev det klassikern flamberad pepparstek och till dessert en creme brule med äppelchips och marinerade bär. Goda drycker till och sen var jag så mätt så jag övervägde en tupplur under bordet 🙂 Men det blev det ingen, utan kvällen fortsatte med sällskapsspel och drinkar hemma hos Marcus & Emilie långt in på småtimmarna. (Solsidan – riktigt kul sällskapsspel!)

Hörde att ni var några som skulle till Slottskällaren på nyårsmiddag? Berätta gärna hur det var sen! Länge sen jag firade nyår på restaurang men det är ju faktiskt väldigt mysigt!

 1. Maten på Slottkällaren var fantastiskt god, det var utomordentlig service och vi satt kvar så länge vi fick. Jag fick fel biff, men det gick snabbt att åtgärda. Hur bra som helst!

  1. Vad kul!! tack för att du rapporterade 🙂
   Kram

 2. Marita skriver:

  Gott slut och Gott Nytt År.Kram från M.

 3. trollan skriver:

  GOTT NYTT ÅR!

  Tack för din fina, inspirerande blogg. Vi har söner som är nästan lika gamla och det är så kul att läsa om din grabbs upptåg. Många gånger har jag skälv suttit med en stor kopp kaffe klockan 5 på morgonen och undrat ”VARFÖR kan han inte sova?” – och så dyker det upp en blogginlägg från dig, haha! Din blogg är en given favorit för matglada mig 🙂

  Hoppas ni får en fin kväll 🙂

 4. Anna skriver:

  Hej Victoria!

  Jag testade att göra hallonsirap till pannacotta nyss, den blev jättetjock! 🙁
  Hade ingen stjärnanis i, är det därför? Jag följde ditt recept annars. Rörde knappt i sockret och brände det inte. Såg fint ut men blev som sagt jättetjock. Har du något tips?

  Kram
  Anna

  1. Späd med lite vatten!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..