ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pulled pork – Oh my, vad gooooooott!!!!!

/

Godkväll ♥

Jaaaaaa det var ju Pulled Pork jag hade i åtanke. Har ni testat det? Så här gjorde jag min:

ca 1 kg fläskkött i bit (karré eller kotlett)
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
3 dl barbequesås med rökig smak

Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg Köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 120 C i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Låt det gå någon timme till eller två annars. Det ska vara mört!! (Jag gjorde med kotlett i bit nu, det blir lite torrare kött än karré)

Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra.

Detta kan man sen servera på olika sätt. Tex som tacos/fajitas med tortillabröd och tillbehör, som fyllning i mackor med goda tillbehör osv.

Vi åt det med plocktillbehör som sallad, coleslaw (lila), oliver, coctailkapris, guacamole, creme friache, bbqsås, majs och krämig fetaost.

SÅÅÅ SJUUUUUUKT GOOOOOOTT!!

Allts det var så gott så jag kan inte beskriva det, vi bara åt och åt och åt.  Ni mååååååste helt enkelt göra detta i helgen. Promise?? 🙂

Ska testa fläskkarré nästa gång, tror det blir snäppet godare om möjligt!

Återkommer med rapport om löpbandet när jag testat det några gånger, både PWs och att springa. Har helt tappat flåset över den långa julhelgen så jag måste jobba upp det lite innan jag orkar springa känner jag 😉 I dag blev det en rask PW framför första asnittet av Revenge! Funkade utmärkt för detta (även om jag först tyckte bandet var lite kort och inte vågade ta ut stegen helt men man vande sig snabbt och sen tänkte jag inte på det). Och Revenge, vilken bra serie!!!!!

Men som sagt, återkommer med betyg sen!

Kram

51

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00