Pulled pork – Oh my, vad gooooooott!!!!!

Godkväll ♥

Jaaaaaa det var ju Pulled Pork jag hade i åtanke. Har ni testat det? Så här gjorde jag min:

ca 1 kg fläskkött i bit (karré eller kotlett)
flingsalt
peppar
chilipulver
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk oxfond
3 dl barbequesås med rökig smak

Tvätta av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilikrydda runt om. Lägg Köttet i en gryta med lock som tål ugn. Klyfta lök och vitlök och strö runt om. Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen 120 C i ca 5-6 h. Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Låt det gå någon timme till eller två annars. Det ska vara mört!! (Jag gjorde med kotlett i bit nu, det blir lite torrare kött än karré)

Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med bbqsåsen och löken till en röra.

Detta kan man sen servera på olika sätt. Tex som tacos/fajitas med tortillabröd och tillbehör, som fyllning i mackor med goda tillbehör osv. Vi åt det med plocktillbehör som sallad, coleslaw (lila), oliver, coctailkapris, guacamole, creme friache, bbqsås, majs och krämig fetaost.

SÅÅÅ SJUUUUUUKT GOOOOOOTT!!

Allts det var så gott så jag kan inte beskriva det, vi bara åt och åt och åt.  Ni mååååååste helt enkelt göra detta i helgen. Promise?? 🙂

Ska testa fläskkarré nästa gång, tror det blir snäppet godare om möjligt!

Återkommer med rapport om löpbandet när jag testat det några gånger, både PWs och att springa. Har helt tappat flåset över den långa julhelgen så jag måste jobba upp det lite innan jag orkar springa känner jag 😉 I dag blev det en rask PW framför första asnittet av Revenge! Funkade utmärkt för detta (även om jag först tyckte bandet var lite kort och inte vågade ta ut stegen helt men man vande sig snabbt och sen tänkte jag inte på det). Och Revenge, vilken bra serie!!!!!

Men som sagt, återkommer med betyg sen!

Kram

 1. Tony skriver:

  Tack för receptet! Jag har modifierat lite:

  ca 1 kg nötkött (högrev)
  flingsalt peppar chilipulver
  2 gula lökar
  2 vitlöksklyftor
  4cl whiskey eller bourbon
  2dl öl
  3 msk oxfond
  3 dl barbequesås med rökig smak
  2 msk liquid smoke (finns i vanliga mataffärer)

  Kul om du vill testa och säga vad du tycker! :0)

 2. Marie skriver:

  Jag använder skinkstek då jag inte gillar fett kött.
  Kör den i gjutjärnsgrytan i ugnen.

  Vi äter köttet i tortilla eller pitabröd.
  Tillsammans med isbergssallad, gurka, tomat, hackad rödlök, creme fraiche och den goda såsen som blir i grytan.

  En riktig festmåltid !

  Tack för ett kanonbra recept.

 3. Erika M skriver:

  Låter så himla gott det här receptet, men jag funderar på vad jag har för bra kärl att tillaga köttet i. Har du nån uppfattning om hur det blir att göra på spisen istället (tid, temperatur osv?) Tror att jag bara har en stor gryta och den har nog tyvärr plastdetaljer.
  Är det barnvänligt eller kan man välja att ha köttet och ”koksåsen” var för sig?

  1. Inte testat på spisen, ska ju stå så himla många timmar så jag vet inte om det går? Jag kör i en form med lock som tål ugn. Går säkert att göra lock av folie om man inte har något till sin gryta?

   Kram

   1. Erika skriver:

    Ska låna mig en gryta och hoppas det blir bra 🙂 Kram

 4. Erika skriver:

  Jag tänkte pröva just ditt recept på pulled pork. Tror du att det blir bra även med vanlig BBQ-sås original eller måste det vara smoked/hickory?

 5. Erika skriver:

  Jag tänkte pröva just ditt recept på pulled pork. Jag har bara vanlig BBQ-sås hemma, original. Har du nån uppfattning om det blir bra även med den eller behöver det vara smoked/hickory?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..