Gullans kaka i långpanna

Goddag!

Det känns som söndag i dag, vet inte varför? Men det är ju bara lördag, tjoho! Olivia och jag åkte upp på stan tidigt i dag och åt hotellfrukost på tu man hand innan stan öppnade. Lite shopping och sen for jag vidare och lämnade Olivia på kalas hos en förskolekompis. Sebbis sover så Micke och jag plöjer How I Met Your Mother avsnitt på löpande band. Gillar den serien mer och mer, den påminner mkt om Vänner och se den gärna från start så ni hänger med i historien och hur allt började. Undra om man nånsin får veta vem mamman är 🙂 (avslöja inte om ni vet!!)

Blev det nån långpannekaka? Jaddå, Gullans kaka. Suuuuupergod!! Påminner om drömtårta (ni vet sån chokladrulltårta med smörkräm) och det älskar jag! (hittade receptet på bla. kokaihop)

2 st ägg
3 dl strösocker
150 gram smör , smält
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Glasyr
112,5 gram smör, smält
3,75 dl florsocker
2,25 msk grädde
1,5 tsk vaniljsocker

Dekorera:
50 gram blockchoklad

Smält smör. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, siktad kako, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt i äggvispet. Blanda i smör och mjölk. Grädda i bakplåtsklädd långpanna ca. 30x40cm i 225 grader i ca. 12-15 minuter. Pröva med sticka om den är klar. Grädda inte för länge. Låt kakan kallna helt.

Glasyren: Smält smöret och blanda i resten. Rör om tills det blandat sej till en slät smet. Bred den varma glasyren över den kalla kakan. Låt stelna.

Dekorera: Smält lite choklad som ringlas över glasyren. Låt stelna och skär sedan i rutor.

Riktigt bra bjudkaka till kalas och annat! Nästa gång gör jag nog 1 1/2 sats av glasyren, tycker gott det kunde varit ett lite tjockare lager för den var grymt god! Yummi yummi

Nu ska jag hoppa in i duschen och svida om. Ska i väg på vinprovning och annat kul med ett gäng tjejer i eftermiddag, spännande!

Kram

 1. Tova skriver:

  Hej!
  Går den att frysa?

 2. Ulrika skriver:

  Jag undrar ocksa vart man kan äta Hotell frukost i örebro pa ”drop in” och vad det kostar pa ett ungefär. Jag ska till Örebro om nagra veckor och överraska mamma som fyller ar, hon har ingen aning om att jag kommer! 🙂
  En hotell frukost later som en bra start pa dagen. Stora Hotellet? Clarion?
  Har hört att Java gör buffetfrukostar pa helgerna, kan det stämma?

  1. Hej! De flesta hotell har dropin. Vi brukar äta på Behrn hotell (120 kr) oftast, det är litet och lugnt och man är nästan själv! Dessutom öppet till 12. Java har frukost, men betoning på frukost! Lite mindre utbud men prisvärt och trevligaste personalen i stan 🙂 De större hotellen har oftast lite dyrare men större utbud och fart och fläkt.

   Kram

 3. Nazima skriver:

  Förresten har en helt annan fråga. Om jag inte missminner mig så har du beställt klänningar från Provrummet.se , då Pernilla Wahlgren- klänningar. Vart du nöjd med drm och hur var dom i storlekarna?

  Tacksam för svar då jag tänkte klicka hem en därifrån framöver till sommarens bröllop vi fått äran att närvara på.

  Kram

  1. Ja jag har en i beige spets, normal till lite rymlig i storlken tycker jag. Jättesöt!

   kram

 4. Nazima skriver:

  Wow, så god den kakan såg ut! Måste provbakas nu i veckan, tror jag!
  Igår balade jag och skrottarna morotskaka, en fikafavorit, men sällan att vi bakar den.
  Ha en skön söndag!

  Kram

 5. Hej Victoria,
  har läst din blogg i flera år och tycker att den är superbra :-)) Den ger mig massor av inspiration! Dina goda recept och fina bilder lättar verkligen upp vardagen!! Har dock aldrig kommenterat förut men när jag såg kakorna här hajade jag till!! I vår familj/släkt kallar vi dem Berntkakor efter min kära svärfar som bakat dem i en massa år!! Visst är de goda?
  Ha en bra dag!!
  /Katarina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..