ANNONS

Oxfilé provencale

/

Suck alltså..

Hade ni en trevlig Mello-kväll i går? Olivia stackarn blev magsjuk.. Allvarligt, räcker det inte nu?? Dagarna vi varit friska detta år går att räkna på ena handen, jag är så tröööött på det här nu. Orkar inte ens gnälla över det, vi lämnar det ämnet nu..

Middag till oss som fortf var hyfsat pigga friska framför melodifestivalen blev det iallafall. Ingen höjdaromgång om ni frågar mig. Hejade på bidrag nr 7, som gick raka vägen till finalen så jag var glad ändå. Oxfilé Provencale, men i brist på oxfilé blev det rostas och det gick ju lika bra det. (Aldrig lagat rostas förut, men det var ju otippat gott!)

700 gram oxfilé, mittbiten
1 kg potatis, tunt skivade
salt och peppar
olja, till stekning
smör

Vitlökssmör
75 gram smör
3 st vitlöksklyftor
2 msk persilja
10 droppear worcestershiresås
salt och peppar

Skala och skiva potatisen tunt. Skölj potatisen väl i rinnande vatten. Häll av vattnet och torka potatisen med en handduk. Stek potatisen med matolja i en het panna tills den har fin färg. Stek i flera mindre omgångar, salta och peppra potatisen väl. Lägg den stekta potatisen i en ugnsfast form.

Värm ugnen till 150 grader. Bryn köttet runtom i en stekpanna. Salta och peppra väl. Sätt en stektermometer i mitten på oxfilén och lägg den ovanpå potatisen i formen och ställ in i ugnen. Stek köttet till önskad innertemperatur (ca 60 grader för mediumstekt kött). Ta ut formen och låt oxfilén vila invirad i folie ca 10 minuter innan den skivas.

Blanda ingredienserna till vitlökssmöret.

Höj ugnsvärmen till max. Skiva köttet och lägg tillbaka ovanpå potatisen. Fördela vitlökssmöret över köttet och ställ tillbaka formen i ugnen. Låt stå tills vitlökssmöret nästan smält helt.

Servera genast! Vi hade färsk grön sparris och bea till men såsen kan man nästan hoppa över. Tror en rödvinssås passar ännu bättre.

Gott gott gott var det! En gammal klassiker som aldrig går ur tiden.

Tillbax till sjukstugan deluxe..

Kram ♥

8
1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00