God indisk rätt (med lite fusk)

 Gott latmans-tips!

Vi har skrapat i skåpen här hemma i veckan. Ingen som kunnat handla (jag har ju varit sjuk/hemma med sjukling och Micke, nä han kan faktiskt inte handla. Det blir mer fel än rätt att skicka honom till affären liksom, så jag gör det hellre själv ;)) så utbudet har varit därefter. Men som tur var hittade jag några burkar indiska grytbaser som jag blev tipsad om av grannarna och inte hunnit testa än. Först ut blev Cashew Masala. Blev riktigt riktigt gott!!

Stekte kycklingfilé i småbitar och hällde på såsen och en näve russin. Lät puttra ca 10 min och smakade av med salt. Färdigt! Till hade vi smör – & gärddstekt blomkål (yummi yummi! men annars är ju vanligt basmatiris grymt gott till) sallad och godaste vitlökssåsen!

Smakade nästan lika gott som hämtmat från indiern! Bara ett stort nybakat paswari naanbröd som saknades… Men nu försöker jag ju hålla mig borta från bröd så det var lika bra.

Godaste superenkla vitlökssåsen:
1 dl creme fraiche (34%)
2 msk majonnäs (gärna Hellmanns)
1 finhackad (inte riven) liten vitlöksklyfta
en gnutta salt

Blanda allt och låt stå kallt och dra en stund. Supergod och krämig!

En av de godaste fusk-rätterna jag ätit på länge!

 1. Hihi, min sambo kan nog handla, men är det nåt jag specifikt ber om – då blir det ofta fel.. Vill jag ha en speciell fil, så kommer han hem med en annan än den jag ville ha. Och vill jag ha tex. mörk choklad med mintsmak, så kommer han hem med mörk choklad med jordgubbssmak… Om man är kock, hur ser man då inte skillnad på mint och jordgubb…? 😉

 2. Naan bröd från indiska rest är sååå gott! Du har möjligtvis inget recept på det:)

  Såg din bild på instagram med Lilllördag, gillade era tv bänkar. Vart har ni köpt dem? Länge sedan?
  Vill göra om här hemma!

 3. Älskar indiskt och tycker faktiskt att de där baserna är helt OK. Godast är ju att göra helt själv från grunden men det är ju inte alltid man orkar eller har tid till det.

  Har svårt att helt låta bli bröd, ikväll har jag bakat grova frallor med hasselnötter och torkad melon i. De står på kalljäsning i kylen och ska gräddas imorgon.
  Perfekt när man vill ha nybakat till frukost.

  Kram Christine

 4. Hej! du hade en jättefin frisyr för ett tag sen innan din hårförlängnng, det var som en rullad korv där bak, många undrade hur du gjorde det, du skrev att du skulle visa men har inte sett något än, kan du inte visa det snart. kram

 5. Hej
  Vi har också frys och skafferi rensning här hos oss. Både jag och min sambo ligger hemma med den värsta förkylningen på mycket länge. Det enda jag kan sakna är färska grönsaker.
  Det är konstigt att man kan få ihop flera middagar fast man tycker att man inte har något hemma, gäller bara att vara lite påhittig.

 6. Haha, alla karlar är likadana när det kommer till handling. Glömmer hälften på listan och resten är fel! Men det blir ju iaf billigare när de handlar för de handlar ju bara sånt som står på listan. 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..