ANNONS

Pata Negra

/


Brrrrrrr!

Sitter nerbäddad i sängen under täcket och försöker tina upp med en varm laptop i knät. Det här vädret är ju inte sant?? Och det säger ju alla som bor här permanent med, så här dåligt väder är det aaaaldrig på Mallorca. Snacka osis!

Men i kväll har vi välkomstmiddag/grillfest på hotellet med god mat och gott viiiiin. Och appropå vin kom jag ju på att jag aldrig hann tipsa er om förra veckans vin vi testade med dh-gänget, så det kommer här!

Så grymt snygg box!! Svart läderartad yta och guldtext. Sånt där gillar ju jag! (visst köper man ofta vin efter utseende på flaska/box/etikett??!)

Men det var ju inte bara en snygg box, det var en grymt gooood box! Fick många fina omdömen av tjejerna.

Det har pågått en tävling där svenska folket fått rösta fram ett vin ”the black box” och Pata Negra Tempranillo är det vinet som vann omrsöstningen och numera finns i denna snygga box.

Ett riktigt bra allroundvin till sommarens alla grillkvällar och ett bra om-du-får-oväntat-besök-vin som passar rakt upp och ned på stående fot lika bra som till mat. Och vad gällde mat så skulle vinet passa extra bra till bl.a lammrätter så Jossan hade gjort supergoda lammfärsköttbullar med tsatziki och en god sallad med bla fetaost och tranbär (och åååh så gott det var att blanda i torkade tranbär i en sallad, det ska jag sno rakt av!)

Karaktär:  Körsbärsröd färg och fruktig, ungdomlig, aningen kryddig doft med fatkaraktär, inslag av körsbär, plommon, örter, svarta vinbär, lakrits, choklad och vanilj. Ungdomlig, fruktig, aningen kryddig, balanserad smak med fatkaraktär, inslag av plommon, körsbär, örter, lakrits, choklad, peppar och vanilj.

Passar till: Rätter av fläsk- eller lammkött.

DH-gängets betyg: 8,0 (alla röstar 1-10 och sedan delar vi på kvällens antal deltagare)

Vinet beställer ni enkelt HÄR och hämtar ut på valt Systembolag.

En mycket trevlig box helt enkelt!!

Vintips i samarbete med Vinguiden.com

5
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00