ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köttbullar i långpanna i ugn (och lite reashopping:))

/
mb1

God morgon!

Sitter här och häller i mig kaffe, vaknade tröttare än tröttast i morse. Så där näääbarnenfårvarahemmamedmigidagjagorkarinteåkaivägmeddemtillförskolorna-trött. Fast sen vaknade barnen pigga (vilda ;-)) och näääjagkommerintefånåntinggjortochjaghartusenmåstenochjobbidag-insikten slog till. Så det var bara att pallra sig upp. Få upp ögonen så pass så jag kunde sätta i linserna var inte att tänka på så det blev glasögon och sovfrilla.

Men nu börjar det ordna upp sig. Har redan hunnit bocka av en massa punkter på todo-listan och så fort systembolaget öppnar ska jag åka och hämta kvällens vin (dh-tisdag, woop woop!). Blir både ett med alkohol och ett alkoholfritt som ska testas i kväll. Finns ju många som kör/intedrickeralkohol/gravida, ja av någon anledning vill dricka alkoholfritt på tex midsommar och jag har hört så mycket bra om just det alkoholfria så nu är förväntningarna höga. Recension kommer i morgon.

mb2

Vad ÄTER ni på midsommar?? I år ska vi ju på 40-årsfest så det blir inget traditionellt firande men annars brukar vi äta en midsommarbuffé likt alla andra av årets högtider 🙂 Och självklart med hemrullade köttbullar. Blev så sugen på det så jag gjorde en långpanna köttbullar i går. Det är verkligen suuuupersmidigt att göra i ugnen. Klara på ett kick!

1kg blandfärs
2 ägg
2 gula lökar
2-3 msk ströbröd
ca 1 dl vatten eller mjölk
salt och peppar efter tycke och smak (snåla inte på saltet!!)
1 msk socker

Lägg ströbröd och vatten/mjölk i en bunke och låt svälla. Tillsätt hackad lök och ägg. Sen brukar jag köra några varv med mixerstaven så det inte blir stora lökbitar i köttbullarna (de rasar sönder så lätt då – och nu märker inte barnen att det är lökbitar i ;). Tillsätt köttfärsen, socker, salt & peppar och forma färsen till små bollar. Ringla lite smält smör på en plåt och ställ i ugnen en stund så det smälter. Ta ut plåten och lägg på köttbullarna.

In i ugnen, 225 C, 10-15 min beroende på storlek (skaka gärna om dem lite efter halva tiden). Kontrollera en så att de är färdiglagade rakt igenom. Ta ut och låt svalna en stund och stek sedan köttbullarna hastigt runt om i smör i het stekpanna så de får fin yta (inte nödvändigt men jag tycker det är godare och ser godare ut). Provsmaka en och är de inte tillräckligt smakrika så strö lite salt och socker (!) på dem när ni eftersteker dem i pannan. Blir grymt gott!!

rea1

Är sugen på den här söta rea-klänningen VERO MODA (finns även i hallon) också!

Ja och sen kunde jag inte låta bli att ta en repa i rea-butikerna på nätet. Klickade hem lite färgglada sötsaker från Boozt! (kände inte till den sidan förrän alldeles nyss, men blev tipsad av grannen och de har ju sååååå mycket fint och roliga märken!!) Får visa vad det blev när de kommer, men kan avslöja att det gick i leopard/korall/rosa och kommer pryda bla fossingar och resväskan (!). Stor rea just nu så passa på att fynda!

Alldeles för länge sen vi hade någon tävling här, men i eftermiddag dyker en upp! Håll utkik 🙂

kram

18
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00