ANNONS

P Lex – släng händerna i taket

/
lex1

Hej onsdagkväll!

Eller lillördag eller lillfredag, jag och barnen tar en ledig dag i morgon så i dag är det ju nästan fredag 🙂 Kvällen här vigs åt packande och presentinslagning. I morn far vi till Malmö för att hälsa på vänner och deras beeebis och fredag morgon tuffar vi vidare till Helsingborg och paaaarty.

I går testade vi 2 viner, ett alkoholfritt bubbel och en Prosecco. Petter firar i år 15 år som artist och lanserar med anledning av detta både ett alkoholfritt alternativ, P.LEX Pure och ett mousserande vin från Italien, P.LEX Prosecco Brut. Dryckerna bär Petters rapnamn P.Lex. (en förkortning för Petter Alexis)

– En av de saker jag är mest stolt över i mitt liv är att jag passionerat har varit artist i 15 år. Det har varit, och är, en fantastisk resa och något jag vill fira. Prossecco känns festligt, lätt och värdigt som dryck till jubileet av mitt debutalbum “MItt sjätte sinne”, säger Petter.

lex2

P.LEX Pure är en alkoholfri dryck gjord på druvmust och friskt källvatten, ett gott alkoholfritt alternativ för den som vill dricka något ”vuxnare” än läsk. Druvsorten man har använt är samma druvsort som man använder när man gör Prosecco.

P.LEX Prosecco Brut är ett torrt mousserande vin med en frisk smak och en viss brödighet. Vinet har inslag av äpple, kex, citrus och mandarin. Serveras väl kylt som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

lex3

Båda vinerna skulle passa bra som apertif, till lättare rätter och skaldjur. Emma bjöd på en supersmarrig fiskgryta med räkor och aioli (ett recept likt

lex4
lex5
lex6

Och till dessert en helt fantastiskt god kombo med vit chokladmousse med limemarinerade jordgubbar (som jag bara måste få receptet på!!).

lex7

Ett par glas bubbel i solnedgången en tisdag med glada skratt och fina väninnor är inte det sämsta vill jag lova 😉

Kvällens betyg:

– P Lex Pure: 7,3 (ett gott alternativ när man vill dricka alkoholfritt. Något sött tyckte vissa, medan andra gillade just det söta! Läskande och mild smak, som ett gott smaksatt bubbelvatten av festlig karaktär. Extra plus för den grymt snygga flaskan/etiketten som ger det extra feststämning!)

(detta vin finns i Systembolagets fasta sortiment)

– P Lex Prossecco: 7,6 (ett trevligt bubbel med små bubblor. Mild smak som gör att vinet flyter med behagligt både som apertif och under middagen. Bra sällskapsdryck en varm sommarkväll. Försvinnande läskande och gott!)

vic-knapp

Och här kan ni höra Petter själv om sina viner från releasefesten:

Ha en härlig kväll!!

kram

Vintips i samarbete med vinguiden.com

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00