ANNONS

Somriga förrätter

/
carp3

Hej sommarfirare och semesterfirare!

Många som har sin första semesterdag i morgon. Är ni en av dem? Vilken solig vecka det verkar ligga framför fötterna! Äntligen känns det som sommar.

Klockan är efter 20 och vi har fortfarande 23 grader här i Örebro. Stina och jag var ute och sprang joggingrundan för en stund sedan i stekande sol. Pust så vaaaarmt, men hej vad det gick. Ny rekordfart. Tack snälla gulliga ni för all PEPP i löpningsinlägget!!

Nu ska ni få tips på en suuuuuperdupergod förrät, som gjord för varma sommardagar. Vi åt detta i Palma så jag har försökt efterapa det så gott det gick. Gästerna tyckte det var himlans gott!

tallrik 1, kronärtskockscarpaccio

Kronärtskockor på burk
avokado
sallad (ruccola eller machesallad)
parmesan
citron
olivolja
flingsalt

Skiva kronärtskockorna tunt och lägg på ett fat. Strö på lite salladsblad och hyvla över rikligt med parmesan. Skär avokado i tunna skivor och strö över. Ringla över lite god olivolja och lite flingsalt. Skär en citron i klyfor och strö över. Klart!

carp1

tallrik 2, beasaola med buffelmozzarella

Breasaola i tunna skivor
ruccola
buffelmozzarella
svartpeppar
flingsalt
olivolja

Lägg ut den fädigskivade bresaolan (köps över disk) på en tallrik. Lägg en hög ruccola i mitten. Skär buffalomozzarellan i skivor och lägg över. Strö över lite flingsalt och nymalen svartpeppar. Ringla över lite olivolja.

carp2

Servera dessa två tallrikar i hop och en god krämig balsamico vid sidan om. Muuuuuuuums!

Nu blir det Ice Age 3 och hämtpizza här. Och ett försök att få barnen i säng i hyfsad tid, de sover ju ändå inte längre även om de är uppe seeent. *mutter mutter* 🙂

kram och ha en fin sommarkväll!

10

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00