Kräftcheesecake!

ck1

 

Hello i värmen

Har ni det bra? Öppnar ni ens datorn? Berätta gärna vad ni hittar på, så kul med några rader från er!

Här kommer receptet på den goda kräftcheesecaken vi bjöds på hemma hos Linda som utlovat. En riktig sommarrätt som smakar svalt och fräscht. Gärna med ett glas kallt vitt till (vi drack ju DETTA till, passade perfekt!)

ck2

 

300 g kavring
100 g smör

Fyllning:
4 gelatinblad
1 burk kräftstjärtar
200 g Philadelphiaost
4 dl lätt crème fraîche
1/2 msk torkad dill
2 tsk citronsaft
1 msk tomatpure
1/2 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl mjölk

Garnering:
Räkor
Kokta ägg i halvor
Romkorn
Dill
Gurka

Lägg smörpapper i botten på en form med löstagbar botten. Skär bort kanterna och smula brödet i matberedaren. Blanda smulorna med smält smör och tryck ut det i formen.

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 min. Häll av lagen från kräftstjärtarna. Krama ur vätskan. Blanda kräftorna med ost, crème fraîche, dill, citronsaft, tomatpure, salt och peppar i en matberedare med kniv. Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kastrull i mjölken på svag värme. Låt svalna och blanda ner det i kräftsmeten. Häll blandningen i formen och låt tårtan stelna i kyl några timmar.

Garnera med gurkrosor, ägghalvor, rom och räkor. Servera gärna en god sallad till, en skål med aioli och lite extra räkor. Mums så gott!!

kram

 1. Jennie skriver:

  Mmm… Ser toppengott ut! Jag och min mamma är helt besatta av mattidningar, matlagningsprogram och en del matbloggar. Älskar din blogg eftersom jag själv är småbarnsmmma, minsta är fyra veckor och helt ljuvlig… Även inredning och mode är grymt kul! Bor i Lule och i sommar är vi ute med hela familjen på en resa genom HELA Sverige med slutdestination Helsingborg då jag ska vara brudtärna på min bästa väns bröllop! En utmaning med klänningen eftersom jag är nyförlöst men den verkar banne mig passa 🙂 Tack för en finfin blogg och hoppas ni får en alldeles underbar sommar!

 2. Har skrivit det förr men skriver det gärna igen, tack för en bra blogg! Många goda recept som jag testar 🙂

  Jag njuter av det fina vädret, varit och badat flera dagar i rad nu.

  /Camilla

 3. Låter smaskigt, måste bara skaffa en matberedare! För stavmixer är kanske inte ultimat till detta…
  Vi har varit i Falkenberg och bott på Strandbaden en natt, njutit så mycket det går av det fina vädret på stranden (har en 4månaders bebis:-). Grillat hos vänner och är nu påväg hem till Götet.
  Ha det toppen! Jag kikar in varje dag till dig 🙂
  Kram

 4. Ullis skriver:

  Ja alla ni i södra sverige pratar om värmen medans halva landet dvs vi i Norrland inte alls haft någon fin sommar. Jag är inne på min tredje semestervecka och har inte varit på stranden en gång ännu. Det har varit soligt men blåser insvindar eller så är det bara mulet. Det börjar bli svårt att roa barnen nu och jag sitter och googlar resor men som ensamstående mamma är allting ändå rätt dyrt. Jag hoppas på värme och sol snart så man åtminstone kan åka och bada..

 5. Tack för ett smarrigt recept, måste jag testa MEN där jag bor finns inte kräftstjärtar får ta tigerräkor istället. Jag njuter av ett hett Cypern och sitter i skuggan vid poolen om dagarna och skriver på min bok Blå Blå Ögon. En deckare!

  Underbart att Sverige äntligen bjuder på en äkta svensk sommar med sol och bad! Njut!

  Kram från Cypern!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..