ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig fiskgratäng med blomkålsris

/

Guten morgen Dienstag Haha hoppsan Donnerstag heter det visst :))

Tänk att det redan är fredag i morgon 🙂 Riktigt längtar efter en ”riktig” fredag. I matlådan i dag gömmer sig resterna från denna goda fiskgratäng.

4 portioner

1 torskblock
1 röd paprika
1 liten gul lök
1 tsk farinsocker (eller annan sötning)
smör att steka i
salt & peppar
ca 100 g champinjoner, helst färska
2 burkar cremfraiche paprika chili
1 dl grädde

Tina torskblocket och skär det i mindre bitar. Lägg dem i en ugnssäker form och salta. Hacka champinjonerna och lök och stek mjuka i smöret. Salta, peppar och strö över sockret, låt fräsa en stund och häll det övver fisken. Tärna paprikan och strö över.

Rör ner grädden i cremfraichen och bred röran överst i formen. In med formen i ugnen 225C ca 25 min, eller tills ytan fått fin färg. Se till så att fisken är genomkokt bara!

Servera med ris, hemlagat potatismos eller som vi gjorde här – blomkålsris. Blomkålsris gör man suuuuuperenkelt genom att riva blomkål och koka upp lättsaltat vatten. I med blomkålen i ca 15 sekunder (!) och häll över i en sil. Servera genast. Mums!

I dag ska jag ut på min lilla runda på lunchen, riktigt längtar. Måste ladda ner lite nya låtar till min playlist bara, några tips på nya riktigt bra spring/pepplåtar? (Gamla godingar är inget för mig, jag vill ha nytt och fräscht när jag springer!)

Kvällen ska vikas åt storstädning av hela huset så det blir riktigt helgfint.

Och i morgon ska jag unna mig snittblommor från blomsterbutiken för att fira höstens första fredag. Sen bjuder helgen på bl.a kräftskiva och dop.

Kram och njut av dagen!

30
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00