Räkor i kräftlag

rak4

 

Mums!

 

Dessa måste ni bara smaka. Lite läskigt nästan med räkor som faktiskt smakar som kräftor! Men gott!! Bra substitut till kräftor om man vill ha något lite billigare och mer lättskalat 🙂 Testade ett recept jag hittade på Coop. Vi blev väldigt överraskade över hur likt kräftor det smakar faktiskt, coolt 🙂

rak1

1 kg frysta räkor med skal

Lag:
2 liter vatten
0,5 dl salt (gärna grovsalt)
2 sockerbitar
15 dillkronor
1 tsk anis, om så önskas (det hoppade jag över)

Koka upp vatten, salt, sockerbitar, hälften av dillkronorna och eventuellt anis. Sjud några minuter och låt sedan lagen kallna.

rak2

Lägg de frysta räkorna i en skål varvat med resten av dillkronorna. Sila lagen över de fortfarande frysta räkorna. Dillkronorna från koket har redan gjort sitt. Ställ skålen i kylen och låt stå till nästa dag.

Ät räkorna som kräftor.

rak3

Superduperenkelt, kul och gott!

kram ♥

 1. Malin skriver:

  Åh, detta är sååå vansinnigt gott och har serverats här tre helger i rad och idag kokade jag in en ny laddning ;). Man får passa på nu när krondillen är färsk 🙂 Detta lärde jag mig av min finaste mormor för väldans länge sen men hon, och jag, använder 2 liter vatten, knappt 1 dl salt och en knippe krondill. Såå enkelt, snabbt och gott! Perfekt att slippa allt piller med klor som ger sååå lite kött 😉

  Ha en finfin helg!

  Kram Malin

 2. Hanna skriver:

  Du tar så otroligt fina kort!!! 🙂

 3. Cia skriver:

  Wow, det här låter så himla skumt att jag bara måste testa, haha 🙂 Tack för tipset

 4. anette skriver:

  ÅÅÅh, supergott, det måste jag bara testa, fredag kanske…;) En fråga, jag har sett svaret förut, men hittar det inte nu. Din vackra vad på vardagsrumsbordet, var kommer den ifrån o vilken strl är det?

  Tack

  1. Day Home. Detta är den stora vasen men har även den mindre.

   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..