ANNONS
Integritet på Tailsweep

Wah??

/

Jacob’s Creek Wah

Ja det var nog några som blev fundersamma när de såg middagen på Instagram i går, särskilt mina vänner. För vad var det som serverades??

Jo sushi. Typ det jag avskyr mest av allt. Hahaha!

Vi skulle nämligen provsmaka ett vin som ska passa till just sushi. Det är gjort för att passa till sushi och är resultatet av ett samarbete mellan japanen Mamoru Sugiyama och australienska Rebekah Richardson.

Mamoru Sugiyama är fjärde generationen av sushikockar i familjen och ägare till topprestaurangen Ginza Sushi Kou Honten. Restaurangen ligger i Tokyo och innehar en stjärna från Guide Michelin. Rebekah Richardson är en av de unga och mycket framstående vinmakarna på Jacob’s Creek i Australien. Tillsammans har de under lång tid skapat Jacob’s Creek Wah.

Jacob’s Creek Wah är gjord på druvor från Adelaide Hills speciellt för att passa perfekt till soyasås och framför allt till sushi. Här har de fokuserat på de smaker i vinet som balanserar det söta, syrliga och salta ihop med texturen i det japanska köket.

Och vad tyckte vi? Jo sushi var ju inte sååå tokigt. Första bitarna var riktigt goda! Vi kanske lär oss med lite övning.

(och lite övning på tekniken med pinnarna för vissa, jag nämner inga namn men han tog fram kniv och gaffel tillslut – hahaha!)

Porslin / Royal Copenhagen Musselmalet Mega ♥

Men vinet – såååå gott! Passade verkligen perfekt till maten, man riktigt kände hur det smälte samman och lyfte smakerna på samma gång. Så till alla er som älskar sushi så rekommenderar jag det varmt!! Riktigt riktigt bra kombo. Kul när det klaffar så!

Den fina ljusstaken hittar ni HÄR. Ger sååå mysigt ljus, älskar såna här brickor med ljusstakar.

Vinet var jättegott som det var också och ska passa bra till andra asiatiska rätter så man måste inte nödvändigtvis äta just sushi till. Men som sagt ska ni servera sushi så servera detta vin till, match made in heaven!!

Är ni några som gillar sushi förresten, eller lite skeptiska (eller rent av inte gillar det så värst) som jag? 🙂

I samarbete med vinguiden

23

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00