Recept – Emmas kolapäron

p1

 

Det här receptet fick jag av min granne Emma, tack!

4 port:

4 fasta päron
1/2 vaniljstång
2 msk smör
1 dl socker
1 dl vispgrädde

Skala päronen och dela dem i klyftor (enkelt med en ”äppeldelare”, den går var här hemma!). Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

p2
p3

Smält smör i en panna och lägg i päron, vaniljstång och vaniljfrön. Strö över sockret. Låt päronen få lite fin färg och sänk sedan värmen. Sjud under lock på svag värme tills päronen är nästan mjuka (tar ca 5-25 min beroende på sort. Råkade nog koka mina lite för länge men det gjorde absolut inget!). Häll på grädden vid sidan av päronen och låt koka 5-10 min utan lock.

p4
p6

Servera päronen ljumma till vaniljglass.

Sååååååååå gott!!!

 1. Maria skriver:

  Älskar denna efterrätt, så god! Har dock endast gjord denna och serverat direkt. Tror du att man kan göra den i förväg och sedan värma på igen när det väl är dags för efterrätten? Tack för en grym blogg! 🙂

  1. Absolut, jag brukar göra den i förväg! kram

 2. Vi tänkte ha kolapäron med vaniljglass till dessert imorgon. Går det bra att förbereda dem innan och sedan värma på? Tänkte ev göra fram till hälla på grädden-momentet i förväg. Borde ju bli bra:) Tack för en jättemysig och inspirerande blogg!

 3. SC skriver:

  Hejsan. Vad menas med att hälla grädde vid sidan av päronen. I en egen kastrull och sen blanda i ?

  1. Nä bara hälla i den i samma så de puttrar i såsen. (Men inte hälla den över päronen).

   Kram

 4. Viola skriver:

  Jisses så gott! Lätt att laga OCH succé av alla i familjen

 5. Ser helt fantastiskt ut. Synd att man kör LCHF när man ser sånt här! 🙂 Men jag ska nog unna mig en laddning kolhydrater någon dag. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..