Mintchokladtårta

mint

 

Heeeej på er!

Har ni det bra?

Jag var på middag med grannfruarna i går och till dessert bjöd Malin på en heeeelt fantastiskt god tårta. Denna måste ni bara testa!

Mintchokladtårta

200 g mörk choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl

Chokladglasyr
25 g smör
1 dl vispgrädde
20 plattor after eight

Sätt ugnen på 175°C. Smörj en form med löstagbar kant eller lägg i ett bakplåtspapper. Smält matfettet i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i matfettet. Rör om då och då. Låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan ska inte vara helt genomgräddad. Låt kakan svalna något innan kanten på formen lossas. Låt kakan bli kall.

Chokladglasyr: Blanda smör, grädde och after eight i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande. Bred glasyren jämnt över kakan.

Servera den med skivade apelsiner och vispad grädde.

Riktigt riktigt god!

Kram på er!

 

(och ett litet ps till er/dig som envisas med att lämna kommentarer med fejkadresser och klaga på för mycket kläder/reklam/inredning/shopping – det finns en flik i menyn ovan som heter Recept, kika enbart där istället om det bara är recepten du är ute efter så behöver du kanske inte störa dig så himla mkt så du ältar detta i forum hit och dit. Går inte att svara dig eftersom du inte lämnar en fungerande mailadress så därav detta ps.) 

 1. Aniika skriver:

  Hjälp, den där tårtan verkar vara helt i min smak. Choklad och mint, det blir inte bättre!

 2. Hej! Jag tycker som en tidigare kommentar att varför följer man din blogg om man inte tycker om den?! Jag tycker det är jättebra med gott o blandat. Jag tittar in till dig varje dag, och blir alltid så glad o inspirerad av dig. Fortsätt så! Må så gott!

 3. Linda skriver:

  Mums, den kakan måste jag prova!
  Annars har vi flera gånger nu i höst hittat en ny favorit, då man smälter 8-10 plattor After Eight i smöret på en vanlig kladdkaka. Sedan kan man smälta ytterligare plattor på om man vill de sista minutrarna i ugnen.
  Det blir såå gott som Ann-Sofie skriver också 🙂

 4. Låter underbar! Lördags dessert är spikad:) Typ 0 kalorier …hihi Love it! // kram

 5. Ska ha gäster i helgen o jag har funderat på vad jag ska bjuda på till efterrätt. Ska absolut göra den här. Tack för tipset!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..