Måndagmorgon så att säga

m1

 

God morgon!

Inget vidare morgonhumör på tjejerna i den här familjen denna morgon. Jag skyller på PMS. Och sömnbrist. Olivias förklaring är väl att hon är 6 år. 6 åringar känns i bland som tonåringar kan jag meddela om ni inte har någon. Micke somnade i soffan går och kröp ner i sängen vid 3 snåret och tyckte att värma sina iiiiiskalla händer på mig var en bra idé. Gissa vad jag tyckte. Hade jag haft en brödkavel i närheten hade han haft avtryck av den över pannan i dag så att säga..

Efterlyste mirakelmedel mot mörka ringar under ögonen på instagram i går, tänkte önska mig av Tomten i julklapp. Efter en titt i spegeln i morse (även bildbevis på detta finns på instagram) så får Tomten komma tidigt i år. Redan i dag faktiskt.

m2

Först kaffe och svara på mail. Sen blir det raka vägen till någon skönhetsbutik.

(Stackars nya datorn och jag kommer inte alls överrens. Ångrar att jag inte lyssnade på er och vågade gå över till MAC. Förstår inte ens hur man sparar färginställningar och ljusstyrkan på denna, får ställa in det varje gång jag ska använda datorn – förstår ni att jag blir galen?? Om det är nån som har en liknande ASUS och vet hur man gör så hör gärna av er)

Ha en fin start på veckan!! Nu ska jag vända den här dagen, kan ju bara bli bättre!

KRAM

 1. Linda skriver:

  Hej Victoria!
  Hoppas min vägledning kan hjälpa att lösa ditt problem för gött.
  När du befinner dig på startsidan, dra fingret från högersidan mot mitten.
  Klicka på Sök och skriv Kontrollpanelen. Högst upp till höger i kontrollpanelen hittar Kategori.
  Klicka på den och ändra till Små ikoner.
  Där hittar du ikonen Energialternativ, gå in där och välj Ändra schemainställningar.
  Din dator ska normalt inte vara nätansluten när du arbetar med den.
  Enbart när den är under laddning som datorn är nätansluten, därför slipper du ändra inställningar för
  under Nätansluten och ställer in endast parametrar under Vid batteridrift.
  Under batteridrift -> Tona ned bildskärmen sätt på: Aldrig
  Försätt datorn i strömsparläge efter -> 2-3 timmar
  Justera bildskärmens ljusstyrka -> Dra reglaget till Max
  Klicka på spara ändringarna.
  Om du vill ändra andra energiinställningar t ex energisparläge och sånt kan du också ändra här.
  Du kan göra så att datorn arbetar snabbare genom att ändra energiinställningarna.

  Med vänlig hälsning
  Linda från Hjärtat av Götet 😉

 2. jo skriver:

  Vet inte hur det är med mörka ringar (smink?) men om det är påsar säger de ju att inga dyra krämer är lika bra som hemorojdsalva 🙂

 3. Linda skriver:

  Hej Victoria!
  Jag hoppas att du får hjälp av min vägledning.
  När du befinner dig på startsidan dra fingret från höger mot mitten, klicka på sök skriv kontrollpanelen. Öppna kontrollpanelen, högst upp på högersidan där du hittar Kategori välj små ikoner.
  Där hittar du Energiallternativ.

 4. Milla skriver:

  Nu har jag inte samma dator som dig, men jag kan göra inställningar för själva datorn (grafik, skärmens upplösning osv) om jag står ute på ”skrivbordet” och högerklickar. Då får jag upp olika val för ”graphic settings” osv. Sen får man skilja på tex ljusstyrkan mm om man kör på batteri eller inte, men jag har inställningar för sånt under ”Power options” – ja tyvärr har jag allt på engelska i min dator. Men under Kontrollpanelen brukar man kunna hitta det mesta med inställningar för sin dator.Det är ju alltid en smaksak hur man vill ha det. kram ”Thinkpad-Milla”

  1. Jag hittar var man ändrar färger och inställningar men det går liksom inte att spara? Försvinner så fort jag stänger ner datorn 🙁 Haft ett flertal kompisar över och kollat men ingen får ordning på det. Sååå skumt.

   kram

   1. Såg nu att det blev en annan meny när man högerklickade på skrivbordet, testar detta nu! tack

 5. Gunilla skriver:

  Måste passa på att tipsa om att Hälls har börjat med brunch på fre-sön. Gå två betala för en gäller året ut. Alltså 89:- för två personer. Jag var där i fredags med min mamma och det var inte den största brunchen men allt jag ville ha fanns. Och så galet prisvärt! Tips om man vill unna sig nåt utan att betala för mycket. Mycket gott och supertrevlig personal! Hoppas att dagen går åt rätt håll! Kramar till dig

  1. Vad kul, tack för tips!! Är det mer som en frukost eller matigare som klassisk brunch??

   kram!

   1. Gunilla skriver:

    Jag skulle säga mer som frukost. Nybakt bröd, fil, yoghurt, flingor, torkade frukter, pålägg, köttbullar, äggröra, ägg, kaffe, te och juice. Och alldeles för mycket sötsaker till efterrätt… 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..