Årets första brasa & under isen

br1

Hemma hos mig denna morgon

 

God morgon frostiga tisdag!

Så kallt i dag, och jag är såå under isen alltså – evighetsförkyningen har totalt sänkt mig!! – så jag slog till på vinterns första brasa. Skön värme sprider sig i huset och jag älskar ”knäppandet” i kaminen när den är i gång. Kors i taket så lyckades jag tända den utan att det började ryka in 🙂

br2

I kväll ska jag lirka upp Micke på vinden och plocka ner julpyntet så jag kan förbereda inför helgen. Kliar i fingrarna! Ett gäng hyacinter står utplacerade här och var, doftar ljuuuuvligt! Skulle så gärna vilja ha en bukett med snitt-hyacinter men de jag lyckats hitta är ju dyra som ocker!!? Har ni några tips var man hittar dem billigt (om man bor i Örebro och lååååångt från typ Hötorget och andra fyndplatser)?

br3

Forfarande såå förtjust i kopparfärgat. Har gått lös med sprayburken på diverse krukor, vaser, ljuslyktor, tavelramar, kottar och detaljer här hemma. 🙂

Har ni något gott på menyn i dag? Själv ska jag ta lite rester redan till frukost. Den här köttbullelådan är sååå god. Passar både som ensmarätt med en sallad, på bufféer/julbord eller till frukost. Yummi!

kb1

Först steker ni ett gäng köttbullar efter valfritt recept. (Jag gör så HÄR).

Lägg köttbullar och halverade tomater i en smord ugnsform. Strö över ca 1 dl riven god ost. Blanda samman lika många ägg som dl grädde (till denna form har jag 4 ägg + 4 dl grädde). Salta & peppra och häll i formen. Klicka sedan ner små klickar philadelphiaost här och var. In i ugnen 200 C ca 30 min. Låt svalna något så den sätter sig. Servera med en god blandad sallad eller på buffébordet.

kb2

kb3
kb4

Gott gott gott!

Och just ja, mirakelkrämen 🙂 Det blev Clinique All About Eyes Serum. Nu har jag ju bara testat den i morse men ni var många som lovordade den och tyckte den var bra så förväntningarna är höga. Får återkomma med recension när jag gett den lite tid. Men redan nu kan jag ju konstatera att det var grymt skönt att svepa runt med den kalla svalkande kulan under trötta svullna ögon på morgonkvisten. Bara en sån sak!

cl
cl2

Nu står julgodis på agendan här!

KRAM

  1. Första besöket för mig på denna blogg. Den är mysig! Jag behöver verkligen lite ideer på matlagning då det likosm inte faller sig helt naturligt för mig att laga mat haha. Jag ska dock snart göra en guide över skotsk mat i min blogg. haggis och annat. Det blir lite annorlunda. Jag kommer nog tillbaka hit snart för mer inspo!

  2. Så mysigt ni har det! Börjar också tycka att koppar är riktigt snyggt!

  3. lina skriver:

    Koppar är verkligen toksnyggt! Funderar på att köpa billiga julgranskulor att spraya i koppar och hänga upp i min mini-gran. Sen har man ju alltid massa ljuslyktor liggandes i skåpen som man tröttnat på som man genast kan göra fina genom att spraya dem.. 🙂 Får bli helgens to-do. Kram och tack för en bra blogg!

  4. Maria skriver:

    Tror inte att azalean mår så bra av att stå så nära hyacinten. Glöm inte att vattna azalean, dock ej dränka den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..