ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bountybollar – klassiker

/

Jag fortsätter tipsa om julgodis, ni är många som efterfrågar. Om jag bara får välja ett enda julgodis så väljer jag nog dessa. (Eller lakritskolor, jämn kamp!).

Bountybollar

Denna sats ger ungefär 50 stycken (gör dem ganska små)

Fyllning:
50 g smör
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor (200 g)

Garnering:
200 g ljus blockchoklad

Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg. Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min.

Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.

De tar alltid slut i ett nafs och alla frågar alltid efter receptet. Bästa betyget!

Dessa ska jag göra under veckan och sen de där lakritskolorna då 🙂 Och självklart knäck! Tänkte testa microvarianten. Hur gör ni er?? Eftersom jag inte tål mandel (som de flesta brukar ha i) så får jag göra min egen för säkerhetsskull. Tror aldrig jag testat att microkoka den förut, vi får väl se hur det går 🙂

KRAM

21
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00