Bluberry surprise, romtårta och favvo-såsen!

l3

l1

Det slutar visst aldrig att snöa här! Woop!

 

God morgon helgen!

Här vaknade jag utvilad i morse vid 7.40 snåret av småtingarna. Den lille välling-älskaren har nämligen sovit hela nätterna några nätter i sträck nu – utan ett pip. (Och efter den första jobbiga natten har det räckt att säga till honom att det inte blir nån välling på natten om han ropat. Och då har han somnat om!) Hurra!

I går var det fredag och det betyder AW/fredagsmys här 🙂 Kidsen fick popcorn och mönsterskuren frukt & grönsaker (och egna ”värmeljus” som fladdrar och ser ut som äkta. Men de går på batteri och inga små nyfikna fingrar kan bränna sig. Hittade dem på ica Maxi).

barn

Till de vuxna blev det en drink vi kallar Blueberry Surprise. Har letat efter Blåbärsvodka men inte hittat, men nu sprang jag på denna ”Virus” på systemet, en lokalt tillverkad produkt faktiskt (Örebro/Grythyttan).

Till en drink:
5 cl blåbärsvodka
1 tsk pressad citron
sprite
(ev lite sockerlag om man vill ha den sötare)

Fyll ett glas med is (ända upp, det ska vara fyllt). Häll på vodka, citron juice och fyll upp med sprite. Rör om försiktigt och servera. Garnera gärna med något blått, tex björnbär eller blåbär och ett par skivor citron.

l8
l9
l10

Som tilltugg serverade jag en Romtårta (efter läsare-tips, tusen tack! sååååå gott det var!).

Romtårta:
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 finhackad rödlök
salt
svart rom (gärna finkornig)
röd rom (gärna finkornig)
salta kex

Blanda Philadelphia, creme fraiche och finhackad rödlök. Smaka av med salt. Forma smeten till en kupol eller tårta på en tallrik. Bred över rom i önskat mönster. Lägg salta kex runt om och servera! Gästerna skedar sedan i sig osttårtan med hjälp av kexen. Både en rolig grej och grymt gott!!!

l6
l7

Lite senare på kvällen blev det middag på tu man hand framför senaste avsnitten av How I met your mother. Entrecote med parmesangratinerad färsk sparris, friterad klyftpotatis och murkelsås (grym!). Sååå gott! Sen däckade jag i soffan innan jag hann smaka på desserten, snopet 🙂

l11

Nu har frallorna jäst färdigt här och ska in i ugnen. Helgfrukost på G!

Ha en härlig lördag nu!

KRAM

 1. Cecilia skriver:

  Grattis på födelsedagen Victoria! Hoppas du får en suverän dag! Jag har nyss blivit väckt på min idag 40 årsdag! Grattis oss vattumän emellan!!! Kram från Cecilia i Götet o fortsätt njut av livet!!!!

  1. Tack 🙂 Stort grattis till dig!!!!!! Hipp hipp hurra på den stora dagen!!

   Kramar

 2. Maria skriver:

  Kärt barn har många namn ser jag 🙂
  Romtårtan har min svärmor alltid gjort fast hon kallar den Ostbomb. Hon har exakt samma recept som det du har men brukar bara ha röd rom på. Men det var lite fräckt med svart på halva.

 3. Ulrika skriver:

  Vi kallar det också myrstack och serverar potatis- och nachochips till. Helt sjukt gott!

 4. Mia skriver:

  Jag har även blivit bjuden på en Liknande ”tårta” fast smaksatt med sweet chili och hackad rödlök ovanpå! Väldigt gott det med 🙂

 5. Håller med cat här uppe Rom tårtan är som vi Skåne säger myrstack fast jag har 2msk vispad grädde i istället för créme fraiche, salt o peppar och servera det med finn crips till.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..