ANNONS

Kärlek deluxe & Kärleksmums

/

1277310_304390493036887_1873882470_o

En extra STOR kram på er alla rara bloggläsare!! Det är kramens-dag i dag 🙂

(Och i går var det visst Sebastians namnsdag – det missade vi helt här hemma, oooops. Tur han är så liten och inte bryr sig :))

Hade en så mysig måndagkväll i går med tjejerna och supergod middag på Kungsgatan 1. Sen hade vi tänkt se 100 åringen men vi var inte riktigt på humör för den så vi bytte planer och gick på Kärlek Deluxe i stället. Precis vad vi behövde! Den har inte fått nån vidare kritik i recensionerna jag hittar på nätet men det kan man ju nästa vänta sig av en sån film. Jag tycker inte man behöver analysera och granska den så kritiskt, det behöver ju inte vara så avancerat och allvarligt jämt, utan bara luta er tillbaka för en mysig stund med en klassisk tjej-film av Bridget Jones typ. Vi gillade den jättemycket!

km7
km6

Oliven har bakat. Hon ska ha en bakblogg när hon blir stor hälsar hon, så håll utkik 😉 Här en av favoriterna, Kärleksmums.

Recept Kärleksmums
(i långpanna)

150 g smör
1 1⁄2 dl mjölk
3 st ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3⁄4 dl kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Glasyr:
75 g smör
3⁄4 dl starkt kaffe
1⁄2 dl kakao
1 1⁄2 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Garnering:
1 dl kokosflingor och/eller strössel

Sätt ugnen på 175C. Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda ner vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl. Tillsätt smör och mjölk och blanda allt till en jämn smet. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

Glasyr: Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl. Tag ut kakan ur ugnen, låt den stå en stund. Bred glasyren över den varma kakan och strö över kokosflingorna/strössel.

kaka

(Jag brukar ofta göra 1 1/2 sats av glasyren, och för lite högre kakor använder jag en lite mindre form. Smaksak)

km2
km1
km3

Tänk att min lille kille blir så här lång (minst) en dag. Så jag får titta uppåt för att se honom i ögonen. Overklig känsla!! <3

Tummen upp för kakorna hälsar Sebbe 🙂 (och jag ger tummen upp för min randiga klänning från By Malene Birger / Isa Couture, jag bor i den! Mjukaste tunnaste ylle som värmer såå gott i detta kalla väder. Perfekta vinterplagget.)

dress

km5
km4

Ha en riktigt fin dag!

KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM!!

39
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00