ANNONS

Matkassevecka

/

kb5

God morgon

Pigga och glada? Pigg, nja, glad jaaa!

Vet ni vad ni äter till middag i kväll? Det vet jag! Matkassevecka denna vecka nämligen 🙂 Och bara för att man är borta nån kväll här och där funkar det ju utmärkt att ta den rätten till lunch i stället eller nån annan dag. Det är lite av de största ”farhågorna” med matkassar tycker jag, man tror att man blir jättelåst och måste äta en viss rätt exakt en viss dag och inte kan lägga till/dra bort i recepten alls. Så är det ju inte. Man anpassar så det passar, både i tid och smak. Om man vill. Eller så följer man menyplaneringen till pricka och det funkar lika bra det.

Denna vecka var det massor med gott i LCHF-kassen vi har! Vi följer inte LCHF slaviskt på något vis men äter sällan pasta/potatis/bröd/ris/mjöl etc till vardags – just för att vi mår så mycket bättre så! Därav valet av denna kasse.

Favoriter hittills denna vecka var de gräddiga köttbullarna med oliver & persilja.

kb1

Gräddiga köttbullarna med oliver & persilja
4 port

600 g blandfärs
persilja
2 klyftor vitlök
1/2 dl vispgrädde
1 gul lök
500 g krossade tomater
2 dl vispgrädde
Kalamata oliver utan kärna
salt & peppar

Blanda färsen med hackad persilja, pressad vitlök, grädde, salt & peppar. Rulla till fina små köttbullar.

Hacka löken. Bryn köttbullarna så de får fin färg runtom. Lägg i löken och låt fräsa med en stund. Häll över de krossade tomaterna och grädden och låt småputtra i 15 minuter Tillsätt oliverna och låt dem bli genomvarma.

kb3
kb4

Servera med valfria tillbehör. (Vi hade färsk stekt broccoli till och en god sallad). Jättegott!!

Tips! Med koden: matplatsen får ni 15 % rabatt på alla kassar hos Bra Mat Hemma och dessutom en hemlig premie som medföljer kasse nr 2!!

KRAM

I samarbete med Bramathemma

18
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00