Ett grymt gott vin

cas1
cas3

 

Helg runt hörnet!

Måste ju dela med mig av ett supergott vintips. I tisdags var vi bjudna hem till rara grannen Linda på dh-kväll. Vinet för kvällen var ett rosé minsann! Mitt i vintern satt vi inne i värmen, kikade ut på all snö och njöt av ljust rosa rosévin. Passar ju hur bra som helst! 🙂 Och till maten passade det sååå klockrent, alltid kul när det klaffar.

cas8
cas9

Linda gör alltid så kul och god mat. Nu serverade hon en LCHF club sandwich. Och den var såååååååå grymt god!!!

Och till dessert, Himmelsk glasstårta med varm hallonsås och färska bär. Muuums!!

(har bett om recepten, lägger upp dem så fort jag fått dem!)

cas4
cas7
cas10
cas11

2013 var ett något svalare år än normalt i Chile vilket resulterade i den kanske bästa årgången hittills, vilket också avspeglades när de 300 domarna från 30 länder sade sitt under den prestigefyllda och oberoende tävlingen International Wine and Spirit Competition. Casillero del Diablo Shiraz Rose fick där en silvermedalj!

 

Ett torrt och friskt vin med en intensiv doft och smak av röda bär, björnbär och vildhallon. Vinet har en liten kryddighet, välbalanserad och lång härlig eftersmak. Ett mycket gott och trevligt vin som passar lika bra som aperitif eller tillsammans med lättare maträtter, exempelvis grillad tonfisk, chevrésallad eller kyckling.

 

Vinet finns i Systembolagets beställningssortiment HÄR.

Nu ska jag fortsätta kurera mig här. Tack för alla tips! Diverse huskurer, en varm lång dusch och en stor kebab extra allt ska nog göra susen 🙂

KRAM

 

I samarbete med Concha y Toro Sweden

 

 1. Åsa skriver:

  Akut fråga: har du något vin att rekommendera till porterstek? Tacksam för svar! 🙂

  1. Oj inte på rak arm, men fråga personalen på Systembolaget annars, de har bra tips!!

   kram

 2. ikas skriver:

  Tänk att man alltid tänker att rosé hänger ihop med sommar! Egentligen borde man tänka mer till maten ju 🙂 Tack för tipset!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..