Den ständiga frågan?

 

Vaaaad ska vi äta?

Ja vad ska vi äta i kväll? Ingen aning. Inte så värst kul att äta nånting när man är förkyld men det är ju ändå fredag och äta måste man så nåt kul ska vi väl hitta på. Nästa vecka är matkassevecka tack o lov, haha. Sååå skönt när inspirationen tryter. Varit riktigt nöjd med LCHF-kassen men nästa vecka ska vi faktiskt testa en annan av Bra Mat Hemma´s kassar.

Några favoriter från kassarna i januari:

kass1
kass2
kass3

Köttfärsbiffar med fetaostkräm och zuccini”pasta”, fisk med krämig äggsås och smörstekt brysselkål och tillsist det absolut godaste som var sååå enkelt att göra. Baconlindad kyckling i god sås med stekt blomkålsris. Recept på det kommer här:

4 port

4 kycklingfiléer
1 paket bacon
dijonsenap
4 dl vispgrädde
salt & peppar

1 blomkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
salt & peppar
smör att steka i

Sätt ugnen på 200 C. Linda baconskivorna runt kycklingfiléerna. Pensla med dijonsenap runt om. Stek dem hastigt runt om så de får fin färg. Lägg i en ugnsform och häll på grädden. Salta & peppra. In i ugnen 15-20 minuter.

Riv blomkålen på rivgärnets grova sida. Hacka lök och vitlök. Fräs löken och vitlöken i en rejäl klick med smör, tillsätt blomkålen och låt fräsa med en stund. Servera Kycklingen och såsen med blomkålsriset. Yummi!!! Detta kommer vi göra igen, enkelt och supergott var det!

(Och glöm inte att med koden: matplatsen får ni 15 % rabatt på första kassen hos Bra Mat Hemma och dessutom en hemlig premie som medföljer kasse nr 2!! )

En lång lista med to do´s i dag så nu måste jag sätta fart. Mår faktiskt lite bättre, hurra!

KRAM

 1. Therese skriver:

  Detta låter riktigt gott och jag ska testa detta idag. Det jag funderar på är senapen. Ska den penslas på baconet innan det steks eller ska den vara mellan kycklingen och baconskivorna? Jag får för mig att det inte blir bra om man penslar det uppe på baconet, att det lätt kan brännas?
  Tack för en riktigt bra blogg, jag har fått jättemycket inspiration härifrån!

  1. Den penslas uppepå och sedan steker man. Blev inte bränt.

   kram och tack, kul att du gillar bloggen!

   1. Therese skriver:

    Tack för svaret. Det brände lite för mig som jag var rädd för men det kanske är dags för mig att skaffa en ny stekpanna (-; Oavsett så blev det jättegott och vi kommer garanterat att äta detta igen! Ha en fortsatt trevlig söndag!

 2. Sara skriver:

  Mums ser alltid lika gott ut!

 3. Maria skriver:

  Tack för detta tips, det blir vår söndagsmiddag!

 4. Nina skriver:

  Vackra duktiga du! Kan du inte lägga upp recepten på de två andra rätterna också. Jag kan liksom inte leva utan dina recept. Kram!!!

 5. Mysan skriver:

  Jaa, det är den ständiga frågan! Hos oss blir det varm smörgåstårta, ett recept jag faktiskt hittat här på din sida! Hoppas det smakar lika bra som det utlovas 😉

  Förresten, bra svarat på tidigare inlägg, hihi 🙂

  kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..