ANNONS

Tävla med Gevalia

/

fika1

God morgon fredag!

Vi startar dagen med en tävling 🙂

Fika står för betydligt mer än kaffedrickande och att hämta ny energi. För många är den svenska fikatraditionen i det närmaste helig, ett inslag i vardagen som vi har svårt att vara utan.

För andra året i rad har Gevalia kartlagt svenskarnas fikavanor och tagit reda på hur vi fikar, samt hur användandet av sociala medier påverkar fikastunden. Hur, när och var delar vi med oss av fikaupplevelser? Och hur stor plats låter vi egentligen mobilen ta medan vi fikar tillsammans med andra?

Ganska stor plats om ni frågar mig 🙂

Anledningarna till att vi delar våra om fikastunder i sociala medier varierar, men det handlar främst om att man vill ha ett minne eller foto kvar (41%). Den näst vanligaste anledningen är önskan att andra ska veta vad man gör (27%) och tredje vanligast är önskan att visa att man är en social person (10%).

Fika i siffror:

En fikapaus pågår i genomsnitt 14 minuter på jobbet och 24 minuter på fritiden.
Vi fikar i genomsnitt 1,2 gånger på jobbet och 1,1 gånger på fritiden per dag.
På jobbet lägger vi 60 timmar – eller 7,5 arbetsdagar – om året på fikapauser.
På fritiden lägger vi 167 timmar – eller 20,8 arbetsdagar – om året på fikapauser

Totalt sett, jobb och fritid sammanlagt, fikar vi 227 timmar per år. Det motsvarar 9,5 dygn.

fika2

Nu har ni chans att vinna en årsförbrukning kaffe genom att visa er bästa fikastund! Maila in er bästa fika-bild från en fikastund tillsammans med någon med motivering om varför just ni ska vinna. Bilderna skickas till gevalia@golinharris.se tillsammans med motivering, namn, adress, telefonnummer. Sedan koras 2 st vinnare som vinner varsin årsförbrukning av kaffe. Tävlingen pågår t.o.m 7/2 sedan publiceras de vinnande bidragen här!

Lycka till!

I samarbete med Gevalia

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00