ANNONS

Kärleksgrotta med granatäpple

/

v17

God morgon!

Här kommer tillsist desserten. En slags chokladfondant och till denna vispad grädde och granatäpplekärnor, vilket var såååå gott i hop!

Kärleksgrotta med granatäpple
4 port

100 g mörk choklad, i bitar
100 g smör, i tärningar
ev 1 tsk konjak
1 dl strösocker
4 ägg
2 äggula
2 tsk vaniljsocker
4 msk vetemjöl

Till serveringen
vispad grädde
granatäppelkärnor

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj 4 småformar eller ugnsfasta kaffekoppar ordentligt med smör.Smält chokladen och smöret i en djup tallrik över en kastrull med kokande vatten. Ta sedan bort kastrullen från värmen och rör chokladen och smöret tills det är blankt och mjukt. Rör eventuellt i konjak. (detta skippade vi)

Häll socker, ägg, äggulor och vaniljsocker i en skål och vispa med elvisp i 5 minuter.
Häll sedan försiktigt i chokladsmeten och sikta över mjölet. Rör försiktigt ihop smeten så att den fortfarande är luftig. Fördela smeten i formarna och ställ dem på en plåt. Hit kan du förbereda dagen innan. Lägg plastfilm över formarna isåfall och förvara dem i kylen över natten.

Grädda sedan formarna, utan plastfolie, i 12 minuter, eller i 14 minuter om de varit i kylen. De ska kännas fasta på utsidan men fortfarande vara rinniga inuti. Ta ut formarna och låt dem stå cirka 1 minut och kallna. Dra sedan med en kniv runt kakan för att få loss den ur formen och tippa upp kakorna på serveringsfat. Servera omedelbart med en gräddklick och granatäppelkärnor.

(Vi använde små ikea-lyktor och då räckte smeten nästan till 8 portioner och gräddningstiden räckte med ca 7 min. )

20140218-104011.jpg

Lunchmöte på stan så jag måste rusa men sen ska jag försöka få till en bild på nya frisyren. Var hos Ida på Blonde i går och både färgade ny färg, klippte ny frisyr och satte i nytt hår 🙂 En riktig vår-renovering!

Kramar!

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00