En smak av semester!

ch1
ch3

 

Godkväll!

I går var det rena semestertemat här hemma. Vi testade nämligen ÖL (och det var väl den första gången här på Matplatsen? 🙂 Även om min man är väldigt intresserad och förtjust i öl så dricker jag det i princip aldrig. Förutom möjligen på en het semesterresa i samband med kryddstark mat för att svalka sig. Och det var ju preciiiiis vad kvällens öl Chang skulle passa till.

ch2

Chang ingår i Systembolagets fasta sortiment och har man varit i Thailand på semester så har man säkert provat?. HÄR kan ni se om den finns i er butik (säg till dem att ta hem den annars!)

ch4
ch6
ch5
ch8

Serveras vid 6-8°C till kryddstarka rätter eller som sällskapsdryck. Fruktig smak med inslag av ljust bröd, honung och citrus. Chang är en fyllig lageröl av hög kvalitet med mild, krispig och härligt uppfriskande smak. Ölet bryggs på de bästa naturliga råvarorna och vattnet som används säljs buteljerat runt om i Thailand. Ölet kompletterar den kryddstarka maten från det thailändska köket på ett utmärkt sätt.

ch7
ch9

Vi serverade blandade asiatisk plockmat till som olika dumplings, vårrullar och räkor med dippsåser och ölen var verkligen som pricken över i:et. Även för en icke öldrickare som mig 🙂 Törstsläckande och friskt, och resten av gänget som älskar öl gav höga betyg och verkligen tummen upp för kombon med Thai-mat! Vill ni återuppleva lite semesterminnen eller drömma er bort till varmare breddgrader rekommenderar jag detta varmt. Tips tips.

KRAM

 

I samarbete med TOMP Beer Wine & Spirits

 1. Myten av ”neutral” lager skulle vara den ultimata måltidsdrycken till kryddstark mat är inte nödvändigtvis helt sann. Visst – om du bara vill skölja av smaklökarna/släcka törsten så kanske det funkar. Men vill du snarare ha något som agerar tillsammans med råvarorna och kryddornas dofter och smaker, och därigenom förstärker dessa upplevelser så finns avsevärt bättre alternativ. En välsmakande veteöl är alltid ett trevligt alternativ.

 2. Finna skriver:

  Mums, min favvo-öl i Thailand!! (dock är den ju något starkare där med typ 6,4% mot importerade varianten 5,0%). 😀 Gillar denna betydligt mer än Singha! MEN, håller med dig – dricker hellre vin än öl hemma i Sverige! 🙂

 3. Martina skriver:

  Ja, det var ju lite ovanligt att se öl i din blogg 😉 Dricker numera heller inte öl så ofta men ibland är det riktigt gott tycker jag!

 4. Kicki skriver:

  Såg riktigt gott, vart har du köpt ånginsatsen i bambu

  1. Jag köpte min i 2 våningar + lock för 95 kr i kinabutiken!

   kram

 5. Emma skriver:

  Fanns det på new china trading i gallerian vid Willys i Örebro? 🙂 isåfall blir det dumplings i helgen! 🙂

  1. Ja den var det! Fanns massa olika, de med räkor i var supergoda!

   kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..