ANNONS

En kvällens

/

br1

Hej igen

Många inlägg i dag. Jag vet inte vad ni föredrar? Många eller få? Korta eller långa? Svår balansgång det där, vill ju inte trötta ut er, men ge er nåt nytt att läsa och samtidigt är det ju kul med lite feedback/kommentarer och ju oftare man skriver ju mindre respons/inlägg blir det osv.. Vet inte hur ofta ni kikar in, flera ggr om dagen så ni vill ha nytt varje gång eller en gång om dagen eller i veckan och det bara blir jobbigt med flera inlägg att läsa igenom? Jaja bara lite funderingar högt 🙂

br4

Nu när det är fredag och allt så tänkte jag ge er ett gott drinktips! På veckans tjejmiddag gjorde vi denna välkomstdrink som blev sååå poppis. Den ska helst göras på en ”fin” rom så den får den här lite lyxiga smaken. Vi använde Brugal 1888 och den rekommenderas varmt. En rom med smak av torkade fikon, dadlar, hasselnötter, choklad och vanilj. God rakt upp och ner (våra män har fått dille på rom nu och dricker den så istället för konjak/whisky) eller i en drink där smaken riktigt kommer fram. Och en riktigt bra gå-bort-present! Finns HÄR.

Passion Daiquiri

4 cl Brugal 1888
2 cl citronjuice
2 cl passionfruktsjucie
1 cl sockerlag

Häll alla ingredienser i en shaker, skaka med is och sila sedan ner i ett cocktailglas. Garnera gärna med passionsfrukt eller en citronskiva. Serveras väl kyld.

br2

Sååå läskande syrlig och god med tydlig smak av den fina romen utan att smaka för starkt. En sån där drink som är perfekt att gå och småsmutta på medan man minglar. Ny favvo!

Emelie stod för middagen denna kväll och bjöd på hennes & Mackans favvo Salviapasta (recept från Leila)

br3

Salviabrynt smör med honung till pasta
2 port

50 g smör
10 st färska salviablad
1 1/2 msk honung
2 msk balsamvinäger
Flingsalt
svartpeppar från kvarn
Parmesan

Bryn smöret med salvia i en vid kastrull. Tillsätt direkt honung och ett par sekunder senare vinäger. Krydda med salt och svartpeppar. Ringla såsen över nykokt färsk tortellini (gärna med ostfyllning) och strö över riven parmesan. Yummi!!! Supergott och enkelt!

br6
br5
br7

Och till efterrätt fick vi de sötaste små vitchokladkladdkakorna (bakade i muffinsplåt) med hallongrädde, så gott med det söta och det syrliga i hop.

br8

Kram kram

35
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00