En kvällens

br1

 

Hej igen

Många inlägg i dag. Jag vet inte vad ni föredrar? Många eller få? Korta eller långa? Svår balansgång det där, vill ju inte trötta ut er, men ge er nåt nytt att läsa och samtidigt är det ju kul med lite feedback/kommentarer och ju oftare man skriver ju mindre respons/inlägg blir det osv.. Vet inte hur ofta ni kikar in, flera ggr om dagen så ni vill ha nytt varje gång eller en gång om dagen eller i veckan och det bara blir jobbigt med flera inlägg att läsa igenom? Jaja bara lite funderingar högt 🙂

br4

Nu när det är fredag och allt så tänkte jag ge er ett gott drinktips! På veckans tjejmiddag gjorde vi denna välkomstdrink som blev sååå poppis. Den ska helst göras på en ”fin” rom så den får den här lite lyxiga smaken. Vi använde Brugal 1888 och den rekommenderas varmt. En rom med smak av torkade fikon, dadlar, hasselnötter, choklad och vanilj. God rakt upp och ner (våra män har fått dille på rom nu och dricker den så istället för konjak/whisky) eller i en drink där smaken riktigt kommer fram. Och en riktigt bra gå-bort-present! Finns HÄR.

Passion Daiquiri

4 cl Brugal 1888
2 cl citronjuice
2 cl passionfruktsjucie
1 cl sockerlag

Häll alla ingredienser i en shaker, skaka med is och sila sedan ner i ett cocktailglas. Garnera gärna med passionsfrukt eller en citronskiva. Serveras väl kyld.

br2

Sååå läskande syrlig och god med tydlig smak av den fina romen utan att smaka för starkt. En sån där drink som är perfekt att gå och småsmutta på medan man minglar. Ny favvo!

Emelie stod för middagen denna kväll och bjöd på hennes & Mackans favvo Salviapasta (recept från Leila)

br3

Salviabrynt smör med honung till pasta
2 port

50 g smör
10 st färska salviablad
1 1/2 msk honung
2 msk balsamvinäger
Flingsalt
svartpeppar från kvarn
Parmesan

Bryn smöret med salvia i en vid kastrull. Tillsätt direkt honung och ett par sekunder senare vinäger. Krydda med salt och svartpeppar. Ringla såsen över nykokt färsk tortellini (gärna med ostfyllning) och strö över riven parmesan. Yummi!!! Supergott och enkelt!

br6
br5
br7

Och till efterrätt fick vi de sötaste små vitchokladkladdkakorna (bakade i muffinsplåt) med hallongrädde, så gott med det söta och det syrliga i hop.

br8

Kram kram

 

 1. Mojjan skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha receptet på de vita kladdkakorna. 😀 Kikar in på din blogg flera ggr per dag och är glad om du uppdaterar ofta, då finns det ju något nytt och roligt att läsa ofta. Men om du inte hinner så går det bra att läsa en gång per dag också. 🙂

 2. Stina skriver:

  Recept på kakan tack 😉

 3. Som jag förut skrivit så är din blogg en av mina favoritbloggar så blir förstås jätteglad över alla inlägg! Men två inlägg per dag känns väl ganska lagom, går in och läser morgon och kväll. Undrar ofta om ni som har stora och välbesökta bloggar känner press av att hela tiden prestera nya intressanta inlägg? Gillar blandningen, bakning, maträtter, kläder och smycken du köpt och visar och sist men inte minst; Tycker så mycket om bilder från olika rum hos er med inredningstips och att du visar alla fina saker du köper till hemmet, brickor, lyktor, lampor, kuddar m m.

  Tack för en underbar blogg, kram och hälsningar! PS Så glad att Helena Paparitzou gick vidare igår kväll till finalen, bästa låten enligt mig!

 4. Hej!
  Jag läser din blogg flera gånger om dagen och blir lika glad varje gång jag ser att du har skrivit något nytt.
  Den är min stora favorit och har varit det sen första gången jag började läsa den (dock på ett annat ställe, men det spelar mindre roll så länge som du fortsätter att blogga) kan liksom inte få nog av din blogg, den är superbra.
  Den har allt, bra inspiration, fina bilder på olika saker som ditt inlägg handlar om, har nämligen sett på någons blogg vid t.ex. ett frukostbord samma bild 7 ggr men i olika vinklar, sånt är inte kul, men där har du flera olika bilder i varje inlägg, stort plus på det.
  Du väljer så klart själv hur ofta du vill blogga, men ju mer desto gladare blir jag. 🙂
  Ha det så bra.
  Kram Camilla <3

 5. LoLo skriver:

  Hej
  Om du Kunde lägga ut receptet på vitchokladkadebakelserna med hallongrädde skulle jag bli jätteglad. Känner att jag måste prova dem. Har läst din blogg i många år och tycker den är perfekt som den är. Du är en jätteduktig fotograf och bilderna är alltid ett nöje att se.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..