Freeeeeeeedag!!

b1
b2

 

God morgon fredag!!

Zzzzzzzzz kan vara årets segaste morgon, vet inte vad det är med oss men vi snooozar och snoooozar och har så svårt att komma upp om mornarna! Gick ändå och la mig tidigt i går och kikade på film i paddan (The Help – såååå bra!! Se den! 4/5 i betyg) och fick ganska ok antal timmars sömn. Jaja, freeeedag i dag! Och en efterlängtad helg framför fötterna med en lite tripp till huvudstaden med hemlig agenda tillsammans med Åse & Daniel 🙂 (farsdagresent till våra män). Men det är i morgon det. I kväll ska jag och min pappa gå på Joe Labero här i Örebro. Nån som sett showen?

b3
b4
b5

Färskpressad blodapelsinjuice – för att piggna till! Syrligt så det krusar sig i halsen, nog vaknade jag till 🙂

Nyss hemkommen från lämna-barn-rundan, fått sms från Sebbes förskola att han är glad och leker för fullt (han var hysteriskt ledsen när jag lämnade 🙁 Avskyr att gå därifrån med det ljudet i öronen, förstör hela dan. Så om det är nån som har något supertips på att göra lämningar gladare så kom gärna med dem!!) bänkat mig i soffan med frukost och laptoppen och nu ska jag posta dagens happy friday – tips hos Röhnisch och beta av lite mail. Sen ska jag klä på mig mitt allra bästa fredagshumör 🙂

KRAM

 

 1. Karin skriver:

  Hej! jag undrar var ni köpt det fina soffbordet.

 2. Linda skriver:

  Jobbar på förskola och jag tycker att göra en snabb lämning är bäst för barnet. Jobbigast för föräldrarna men ni vet ju (trots att det är oerhört jobbigt) att det går över snabbt. Oftast är det bara i ren protest de gråter och de slutar oftast innan föräldrarna ens hunnit igenom ytterdörren 🙂 väldigt bra att er förskola meddelar barnets status om lämningen varit jobbig.

  Ett annat tips är att göra som en förälder på mitt jobb gör. Hon följer med in och sen får barnet välja var och med var han ska leka. Hon sitter med i nån minut och sedan säger hon att hon ska gå och han får välja om han ska vinka på plats eller vid fönstret. Det är deras grej. Så ni kanske bör hitta er grej. Dvs att ni gör likadant varje morgon.

 3. Hej! Tack för en underbar blogg!

  Jag jobbar som dagmamma och när det är problem vid lämning så brukar jag rekomendera föräldrarna att säga hej då utanför dörren och sen bara lämna in och gå direkt. (Man får förstås göra upp med personalen så någon står och tar emot ;))
  Kanske låter lite brutalt men det är faktiskt det som alla gånger har gjort att det funkar bra!
  Jag tror på att göra det som är jobbigt så kort som möjligt!
  Sen prata mycket hemma om hur ni ska göra vid lämningen.
  Lycka till!

 4. Therese skriver:

  Hej! Jobbigt med sådana lämningar… Hade det med mellangrabben i flera år. Men vändningen kom när jag pratade med honom om hur han vill att vi ska göra för att säga hej då på dagis. Han fick själv fundera ut och så gjorde vi som han ville! Det gick toppen efter det. Tror han kände sig lite deltagande då. Tyvärr finns det inga universalknep, utan tillslut hittar man vad som passar för just er. Lycka till iallafall!

 5. Linda skriver:

  Ja usch, ledsamma lämningar är verkligen botten. På vår förskola går man förbi utanför fönstret där de äter frukost när man ska gå ut genom grinden så jag brukar säga att lillen ska stå o kolla vid fönstret när jag går så ska jag göra en ful grimage, det brukar funka och så får man bjuda lite på sig själv utanför fönstret sen 🙂 Så skönt med ett skratt istället för gråt när man vinkar hej då.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..