ANNONS
Integritet på Tailsweep

Världens godaste krämiga lasagne

/

Hej på er!

Här kommer ett förprogrammerat inlägg som sagt 🙂 Detta är inget mindre än väääääärldens godaste lasagne. Jag lovar!!! Finns ingen som slår denna om jag får säga det själv 🙂 Har exprimenterat med just lasagnerecept jagvetintehurmångagånger och nu äntligen är jag nöjd. Hemligheten är att ha mycket köttfärssås och mycket bechamell. En torr trist lasagne som mest smakar pasta och har sugit upp såsen i sig själv är det sista jag vill ha. Och en knarrig köttfärssås med sega bitar är inte heller gott, hemligheten bakom denna är att den ska kokas minst 2 h!! Då blir den härligt mör och fluffig och smakrik och len!  Fuska inte med det, låt den gärna stå och puttra några timmar på spisen kvällen innan ni tänkt göra lasagnen så det hinns med.

Världens godaste lasagne

900 g blandfärs
1 gul lök
1 pkt bacon
Färsk timjan
Persilja
Basilika
4 klyftor vitlök
500 g krossade tomater
2 tärningar kalvbuljing
5 dl vatten
1 dl tomatpuré
1 msk honung

Bechamellsås:

3 dl grädde
7 dl mjölk
1 dl mjöl
100 G smör
Salt
Peppar
Muskotnöt
4 dl riven Prästost
+ 2 dl att toppa med

12 lasagne plattor

Bryn bakon i smbitar, lök och köttfärsen i en gryta. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra under lock i minst 2 h!! Längre gör absolut inget 🙂 Rör då och då så det inte bränns. Späd ev med mer vatten och smaka av med salt & peppar.

Smält smöret till bechamellen och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk, grädde och kryddor och låt sjuda en stund.

Varva sedan lasagneplattor + köttfärssås + bechamellsås i en ugnsform. Avsluta med ett lager plattor med bara bechamellsås över (ingen köttfärssås där) och strö över riven ost.

In i ugnen, 200 C i ca 30-45 min (känn så plattorna blivit mjuka, tiden varierar lite på olika märken tycker jag). Låt stå och dra till sig en stund under folie och servera sedan med en god sallad.

Och…. ketchup?? Den stora frågan. Äter ni med eller utan ketchup till? Äter jag lasagne på dagtid vill jag aaaabsolut ha ketchup till, och äter jag det som festligare middag vill jag absolut ha ett glas rött och massa parmesan i stället 🙂 Hur gör ni?

KRAMAR till er!

pssst) det är visst min namnsdag i dag. Ska bli spännande att se om nån här hemma kommer i håg det 😉

63

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00