LASEK/ELSA hos Synsam/Capio Medocular

o2
o8

 

En vecka senare!

OBS varnar för bilder från laseroperationen, vill ni inte se sånt så läs inte mer 🙂 (det är inget blod eller skärande eller nåt sånt alls men man kanske tycker det är obehagligt ändå så lika bra att varna)

Nu har det gått en vecka sen jag gjorde Lasek/Elsa laseroperationen. Att jag gjorde just den metoden var att den passade mina ögon bäst. Det finns ju olika metoder och olika synfel (ni kan läsa mer om det HÄR)

Hur var det då?

Jo först och främst var ”operationen” som jag faktiskt var nervös för innan inte det minsta att vara nervös för!! Men jag ska berätta lite mer detaljrikt, ni var många som ville veta och många som själva går i operations-tankar men kände sig för rädda.

o1

När jag kom dit fick jag en liten ”hutt” med lugnande men jag vet inte om den hade så stor effekt? Men något som lugnade var ju den fantastiska Anna-Malin som tog emot mig och förberedde inför operationen med droppar, pepp och information. Verkligen rätt människa på rätt plats, heeeelt underbar!!

Läkaren (Göran Helgason) var en sån där skön rolig typ, så det lugnade ytterligare och man kände sig avslappnad i hans händer. Och inte minst lugnade att min väninna Annica är en av optikerna som jobbar där och var med. (Hon har dessutom fotat åt mig!)

o3

Upp på britsen och sen tejpades ett skynke över ansiktet där en liten lucka klipptes upp för ögat (det var nästan det läskigaste, trodde han skulle klippa mig i ögat haha). En klämma sattes runt ögat så man inte kan blinka (kändes inte, man är ju bedövad av ögondropparna, blev förvånad när jag såg det på bild sen och undrade om det verkligen var jag? ser lite läbbigt ut – minst sagt – men det där kändes alltså inte alls) och sen tror jag nån liten mojäng hölls tillfälligt mot ögat när de droppade ner nån lösning som luckrade upp ytan/hornhinnan som de sedan ”torkade bort” (jag skriver hur jag upplevde/minns det, fackliga termer och detaljer kan jag inte ) 🙂 Och den lilla proceduren upplevde jag bara som att de hällde lite ”vatten” på ögat som jag fick titta genom några sekunder och sedan torkades det bort med nåt som såg ut som en tops.

o5

Sen var det dags för själva lasern. Hade hört olika skräckhistorien om hur det luktade bränt kött, hackade och gjorde ont. Så här upplevde jag det: Över mig var en skärm med en lysande prick. -Titta på pricken nu! Ok. Tittade på pricken och runt den flimrade lite prickar typ som myrornas krig fast i rött. Sköterskan räknade ner 30 sekunder sen var det klart.

What?

Så så läskigt var det med lasern. Som att titta på en tvskärm och inget som kändes what so ever!!!

o10
o6

Samma procedur på andra ögat och allt som allt med förberedelser/skynke/tvätt/vätskan/lasern så tog det väl Max 5 min/öga!?

Så oroar ni er för operationen och tror att ni inte vågar eller att det gör ont så kan jag lova er att det var iiiiingenting att vara orolig för!!! Absolut inte alls!!

o7

Tadaaaa färdig! (Och nää jag passar verkligen inte i nån mössa alls! Mitt värsta ”plagg” haha)

Sen var det bara att ta på sig solglasögonen och åka hem och lägga sig i ett mörkt rum och vila ögonen.

o9

En rejäl goodiebag fick man med sig med smärtstillande, olika ögondroppar och instruktioner.

Hur dagarna efter kändes berättar jag i ett eget inlägg 🙂

KRAM

 

(Vill ni läsa mer om Medocular och var de finns så hittar ni hemsidan HÄR och som jag nämnde tidigare har Synsam i Örebro en kampanj just nu, den hittar ni HÄR.

 1. Adrian skriver:

  Hej, av ren nyfikenhet, vad hade du för styrkor på dina glasögon innan operationen? Enormt intressant att veta.Tack på förhand 🙂

 2. Hej Victoria! Jag läser ofta din blogg och har gjort i flera års tid och tycker den är super, är dock dålig på att kommentera, nu läste jag precis att du gjort Laser på Medocular, där JAG faktiskt också jobbar 🙂 fast i Stockholm, jätteroligt att höra att du är nöjd med resultat och bemötande 🙂
  Ha en fin helg! Kram Camilla

 3. Upplevde min op precis likadant. Snabbt som attan gick det och inte gjorde själva open ont heller. Visst skaver det som f*n de första dagarna men måste ändå säga att det är snabbt övergående och såå värt det. Hoppas att du är nöjd!

  Kram

 4. Hannah skriver:

  Åh Anna -Malin min syster! Kul att läsa att hon gör ett bra jobb!

 5. Eva skriver:

  Huva:-(
  Skulle nog ändå inte våga:-((
  Har hört en som sagt att det gjorde ont men så finns det nog olika sorters operationer också.
  Men skulle absolut vilja.
  Är så otroligt mesig när det gäller ögonen. Tycker att det är jätteäckligt
  att bara peta i ögat. Skulle inte ens våga sätta in en lins. Tack för att du berätta!

  1. Det gjorde ont efteråt 🙂 men själva operationen kändes inte alls, kändes ju inte ens att de ”petade” eftersom man var bedövad. Du skulle absolut våga!

   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..