ANNONS

LASEK/ELSA hos Synsam/Capio Medocular

/

o2
o8

En vecka senare!

OBS varnar för bilder från laseroperationen, vill ni inte se sånt så läs inte mer 🙂 (det är inget blod eller skärande eller nåt sånt alls men man kanske tycker det är obehagligt ändå så lika bra att varna)

Nu har det gått en vecka sen jag gjorde Lasek/Elsa laseroperationen. Att jag gjorde just den metoden var att den passade mina ögon bäst. Det finns ju olika metoder och olika synfel (ni kan läsa mer om det HÄR)

Hur var det då?

Jo först och främst var ”operationen” som jag faktiskt var nervös för innan inte det minsta att vara nervös för!! Men jag ska berätta lite mer detaljrikt, ni var många som ville veta och många som själva går i operations-tankar men kände sig för rädda.

o1

När jag kom dit fick jag en liten ”hutt” med lugnande men jag vet inte om den hade så stor effekt? Men något som lugnade var ju den fantastiska Anna-Malin som tog emot mig och förberedde inför operationen med droppar, pepp och information. Verkligen rätt människa på rätt plats, heeeelt underbar!!

Läkaren (Göran Helgason) var en sån där skön rolig typ, så det lugnade ytterligare och man kände sig avslappnad i hans händer. Och inte minst lugnade att min väninna Annica är en av optikerna som jobbar där och var med. (Hon har dessutom fotat åt mig!)

o3

Upp på britsen och sen tejpades ett skynke över ansiktet där en liten lucka klipptes upp för ögat (det var nästan det läskigaste, trodde han skulle klippa mig i ögat haha). En klämma sattes runt ögat så man inte kan blinka (kändes inte, man är ju bedövad av ögondropparna, blev förvånad när jag såg det på bild sen och undrade om det verkligen var jag? ser lite läbbigt ut – minst sagt – men det där kändes alltså inte alls) och sen tror jag nån liten mojäng hölls tillfälligt mot ögat när de droppade ner nån lösning som luckrade upp ytan/hornhinnan som de sedan ”torkade bort” (jag skriver hur jag upplevde/minns det, fackliga termer och detaljer kan jag inte ) 🙂 Och den lilla proceduren upplevde jag bara som att de hällde lite ”vatten” på ögat som jag fick titta genom några sekunder och sedan torkades det bort med nåt som såg ut som en tops.

o5

Sen var det dags för själva lasern. Hade hört olika skräckhistorien om hur det luktade bränt kött, hackade och gjorde ont. Så här upplevde jag det: Över mig var en skärm med en lysande prick. -Titta på pricken nu! Ok. Tittade på pricken och runt den flimrade lite prickar typ som myrornas krig fast i rött. Sköterskan räknade ner 30 sekunder sen var det klart.

What?

Så så läskigt var det med lasern. Som att titta på en tvskärm och inget som kändes what so ever!!!

o10
o6

Samma procedur på andra ögat och allt som allt med förberedelser/skynke/tvätt/vätskan/lasern så tog det väl Max 5 min/öga!?

Så oroar ni er för operationen och tror att ni inte vågar eller att det gör ont så kan jag lova er att det var iiiiingenting att vara orolig för!!! Absolut inte alls!!

o7

Tadaaaa färdig! (Och nää jag passar verkligen inte i nån mössa alls! Mitt värsta ”plagg” haha)

Sen var det bara att ta på sig solglasögonen och åka hem och lägga sig i ett mörkt rum och vila ögonen.

o9

En rejäl goodiebag fick man med sig med smärtstillande, olika ögondroppar och instruktioner.

Hur dagarna efter kändes berättar jag i ett eget inlägg 🙂

KRAM

(Vill ni läsa mer om Medocular och var de finns så hittar ni hemsidan HÄR och som jag nämnde tidigare har Synsam i Örebro en kampanj just nu, den hittar ni HÄR.

6
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00