ANNONS

Nättroll och chokladbollar

/

s12

Tack rara ni för era grattishälsningar i går, har framfört dem till Sebbe 🙂

Sen var det ju en som tyckte att det enda vettiga att kommentera under min 3 årings födelsedagsinlägg var:

”3 år och blöja??? Varför???”

Suck säger jag bara. Hoppas din kväll kändes bättre när du fick häva ur dig lite bitterhet. (Om du på allvar undrar varför man har blöja som nybliven 3 åring så föreslår jag google, känns som du har en del att läsa på.. men å andra sidan när jag söker på ditt IP-nummer så ser jag att du slänger ur dig liknande kommentarer i samma anda titt som tätt så det verkar väl tyvärr bara vara din personlighet.)

Från det ena till det andra (eller kanske apropå snarare..) så tycker jag Aschbergs nya serie ”Trolljägarna” som börjar snart ska bli såå kul att se. Han letar alltså upp sk. nättroll som tror att de är anonyma på nätet och spyr galla och hat omkring sig på olika forum och konfronterar dem! What goes around.. Kan tro det sitter många ute och svettas nervöst i stugorna nu!

Varför detta behov av att under falskt namn och identitet spy ur sig vad som helst bara för att man tycker ”man har rätt till det” och den utsatte ”allt bör tåla det om man finns på nätet”, och man ”passar på” eftersom man själv inte syns och kan gömma sig bakom en datorskärm. Allvarligt? Vad är det för sätt att behandla och respektera medmänniskor? Diskutera är en sak, och självklart behöver man inte hålla med om allt och i många fall är det heeelt ok att tycka till och säga emot osv men ni förstår säkert vad jag menar, vad som inte känns ok, den där bittra otäcka tonen en del tycker de har rätt att ”trycka till” nån med och de där totalt onödiga påhoppen och övertrampen som vissa bara mååååste häva ur sig, alltid ”anonymt”. Bara det att man är ju inte anonym på nätet.. Nog om det, serien ska iallafall bli otroligt intressant att följa. 🙂

(Jag är oftast förskonad från dessa nättroll men jag ser ju hur de härjar hej vilt hos vissa av mina favoritbloggerskor och det jag förstår allra minst är hur man kan ödsla så mkt tid och energi på att följa någon man stör sig så extremt mycket på så man känner att man behöver mobba dem och tala om hur illa man tycker om allt de gör, vuxna kvinnor alltså. Skämmes!!)

k2
k3

Nu kör vi kalasdag nr 2 här! Små vännerna på ingång snart. Barnen har rullat chokladbollar på löpande band här hemma och i alla fall några hamnade på tallriken istället för i magen. Gjorde en omgång jag med och följde instruktionerna för en gångs skull, dvs vispade socker och smör vitt och fluffigt först och sen i med resten av ingredienserna. Blev sååå fluffiga och lena och goda i smak och konsistens, testa det om ni inte redan gör så!

Chokladbollar

100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
3 dl havregryn
2 msk kokt kallt kaffe

Pärlsocker, kokos eller strössel att rulla i.

Vispa socker och smör först tills det blir fluffigt och vitt. Blanda i resten av ingredienserna, forma små bollar och rulla i valfri garnering. Låt stå kallt.

c1
c2

KRAM på er!

Kram!

54
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00