ANNONS

Röhnisch running school

/

r1

Godkväll

Den här veckan drar Röhnisch Ruuning School igång igen. Är nu sugna på att haka på kan ni anmäla er HÄR, då får ni peppande mail med veckans utmaning/schema varje vecka från dem. De är i år utformade för dem som vill förbättra sig på distansen 5 eller 10 km.

Där är inte jag 🙂

Men ingen fara, förra årets scheman där målet i stället var att klara 5 eller 10 km finns kvar och att lära mig springa 5 km är precis vad jag vill göra. Följer man upplägget ska man förhoppningsvis klara det efter denna 6 veckors ”kurs” med 3 pass/vecka. Lägger upp veckans pass här varje måndag nu i 6 veckor och hoppas med det kunna peppa er och kanske få med er mot halvmilen (och samtidigt inte tappa gnistan själv utan känna mig lite ”tvingad” att köra på ;)). Vore jättekul om ni ville haka på!! Så kan vi peppa varandra och diskutera hur det går här på måndagarna.

Kom igen nu!!

Ni väljer självklart det mål som passar er, vi kan ju peppa varandra och heja oavsett vilken distans och fart man har och siktar på (även om just passen jag lägger upp här blir för det målet jag har).

5 km på 6 veckor

Vecka 1

pass 1:
4-minuterspass
Se ut en runda eller vänd efter 16. Starta klockan, vanligt armbandsur går utmärkt. Börja jogga sakta och jogga så länge du orkar. När du absolut inte orkar längre, då går du raskt fram tills dess att 4 minuter har gått från passets början.
Börja om, d.v.s. jogga så länge du orkar och gå sedan fram tills dess att 8 minuter har gått. Fortsätt så med omstart på 12, 16, 20, 24 och 28. Om du bara orkar jogga 30 sek så är det alltså rask gång 3,5 minuter och sedan omstart. Orkar du jogga 2 minuter då blir det 2 minuters gång fram till omstart.

Poängen med detta pass är att du ska jogga riktigt, riktigt sakta. Så sakta att du orkar så länge som möjligt.

Pass 2:
Värm upp med en rask promenad på 10 minuter. Gör sedan 12 st enminutsintervaller, d.v.s. spring en minut och stå still eller gå sakta i en minut.

Skillnaden på detta passet från det förra är att du ska ha en högre intensitet om det går. Det gör inget om du måste stå eller gå riktigt sakta under vilominuten. Poängen här är att du ska orka så fort som möjligt under minuten du är aktiv.

Pass 3:
värm upp med en rask promenad, 10 minuter fram till en backe. Backen ska vara ganska brant, längden är inte så viktig men den får inte ta mindre än en minut att komma uppför. Gå eller spring, vilket du orkar, uppför backen. Gå eller spring sakta ner. Vänd och börja om direkt. Använd armarna som pendel, skjut fram höften, rak i ryggen och blicken mot krönet. Om du går, gör det så intensivt du kan. Jobba med backen i totalt 20 minuter.

Poängen med detta pass är att få en hög puls uppe mot krönet. När du är klar med backmomentet avsluta passet med att ta en så lång promenad du orkar och kan. Har du en halvtimme så gör det till en PW, har du obegränsat med tid så promenera riktigt, riktigt länge.

Läger ni upp instagrambilder under era rundor så tagga gärna #rrs5 eller #rrs10 och #röhnischsuccess och dessutom kan vi väl köra en #rrsmatplatsen så går jag in och peppar er där!!! 🙂 (och ni får ju gärna peppa varandra med, nu lyfter vi varandra så vi springer som vinden!!)

Är ni på??????????????

Jag kör mitt första pass i morgon 🙂

KRAM

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00