ANNONS

Röhnisch running school v 2

/

20140331-184921.jpg

Insta-moments från joggingveckan som gått

Hej hej

Alltså jag är sååå tröööött! Inte bara i dag utan sista veckan har verkligen sugit musten ur mig, jag känner mig som en sån där seriefigur som luften försvinner ur och den hasar i hop som en tom ballong i en pöl på marken. Typ så. Fattar inte vad som hänt men sen slog det mig att det kanske är allt pollen + medicinen mot det? Nån mer pollenallergiger som känner igen sig? Ögonen går i kors om kvällarna och jag som aldrig brukar somna i soffan direkt har slocknat som en klubbad säl – även då vi haft gäster!! Tröttsamt. Så att säga 🙂

Men hur trött jag än har varit så har jag klarat av första veckan av Röhnisch Running School med bravur. Den härliga vårsolen har gjort mig sällskap och till veckans sista pass (backträningen, puuuuust!!) fick jag sällis av grannarna Jossan & Stina som också hakat på RSS.

Det började med att jag nästan la ner projektet innan jag börjat. Påklädd och klar skulle jag ge mig ut på pass nr 1, skulle bara hitta kepsen, hörlurarna, armbindeln till mobilen och joggingskorna. Hur gick det tror ni? Jo jag hittade inte något av dessa!! For runt som en virvelvind och rev upp halva huset i jakten men näpp! Slutade med att jag fick ta Mickes (förstora) keps, Sebbes (försmå) hörlurar, en armbindel som passar iphone4 (och jag har 5) och tillsist fick jag packa upp min sprillans nya skor (tänkta att ha inne på löpbandet) och springa ut i. Arg som ett bi kutade jag i väg och det var min bästa (definitivt längsta) runda hittills 🙂

Mycket nöjd med veckan och kuuuuul upplägg! Nu är jag taggad inför vecka nr 2. Passen denna vecka ser ut så här:

vecka 2

Pass 4

Du ska vara ute i 32 minuter. Se ut en runda eller vänd efter hälften. Börja jogga sakta och jogga så länge du orkar. När du absolut inte orkar längre, då går du raskt fram tills dess att 4 minuter har gått från passets början. Börja om, d.v.s. jogga så länge du orkar och gå sedan fram tills dess att 8 minuter har gått. Fortsätt så med omstart på 12, 16, 20, 24 och 28. Om du bara orkar jogga 30 sek så är det alltså rask gång 3,5 minuter och sedan omstart. Orkar du jogga 2 minuter då blir det 2 minuters gång fram till omstart.

Poängen med detta pass är att du ska jogga riktigt, riktigt sakta. Så sakta att du orkar så länge som möjligt. Förhoppningen är att du orkar lite längre varje fyraminutersblock än du gjorde förra veckan.

Pass 5

Värm upp med en rask promenad på 10 minuter. Gör sedan 12 st block av följande, 30 sek jogg + 30 sek snabb löpning + 30 sek vila. Skillnaden på detta passet från det förra är att du ska växla intensitet. Det ska vara en markant skillnad mellan jogg och snabb löpning. Det gör inget om du måste stå eller gå riktigt sakta under vilan. Varva ner med en promenad på 5 minuter eller jogg om du orkar.

Pass 6

Värm upp med en rask promenad, 10 minuter fram till en backe. Backen behöver inte vara så brant, men ska vara ganska lång, den ska helst ta två-tre minuter att komma uppför. Gå eller spring, vilket du orkar, uppför backen. Gå eller spring sakta ner. Vänd och börja om direkt. Skjut fram höften, rak i ryggen och blicken mot krönet. Om du går, gör det så intensivt du kan upp och sakta ner. Jobba med backen i totalt 30 minuter.

Poängen med backpasset är att få en hög puls. Har du ingen backe så kör i snö, sand, på myr, över ett gärde eller ställ in löpbandet på lutning. Det ska vara motstånd. Har du bara en kort backe så fortsätt efter backen eller börja före backen, så att du får ihop en längre sträcka. Efter backpasset, ta gärna en så lång promenad du hinner och orkar.

Hur har det gått för er?? Är ni några som hakat på?? Några av er ser jag på Instagram, heja heja!! Tagga gärna med #rrsmatplatsen så kikar jag in till er. (Andra taggar roliga att använda är #rrs5 eller #rrs10 beroende på distans samt #röhnischsuccess så kan man följa andra med samma mål)

Pepp pepp peeeeeeepp inför veckan!

KRAM

(mitt mål är att klara 5 km på 6 veckor, andra upplägg för andra mål finns hos Röhnisch)

10
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00