Att kunna se & ett erbjudande

lj1
lj2

Frukost vid datorn i fåtöljen. Min arbetsplats för dagen. Gillar ni apelsinjuice så måste ni testa denna (Ica Selection), godaste ever!

 

Hej tisdag!

Hur gick det då med synen??

Jo det ska jag berätta. Vi tar det väl från början. Om själva laseroperationen kan ni läsa HÄR. Jag har alltså opererat bort mitt synfel med Lasek/Elsa (laser) hos Medocular/Synsam i Örebro. Och själva operationen var ju över på några minuter och verkligen ingenting att oroa sig för, det gick snabbt, smärtfritt och utan obehag. Så var inte rädda för det om ni går i operationstankar!

Dagarna efter var däremot inte så jättekul får jag vara ärlig och säga. Men detta är ju individuellt och gör inte lika ont på alla. Och det var snabbt överstökat ändå.

Dag 1)  Låg i ett mörkt rum iförd solglasögon, keps och handduk över huvudet. Man blir nämligen såå ljuskänslig (eller jag blev, inte alla). Men när solen gått ner tog jag en långpromenad med grannen och tänkte att det här var ju inte så farligt så jag lät bli att fylla på med bedövningsdropparna man får med. Skulle jag nog inte gjort.. När de slutat verka så skavde och sved det i ögonen utan dess like så de bara rann och rann och sved så jag kunde knappt öppna dem och ha i dropparna och när jag väl fick i dessa så sved det som nålar och bööööl så synd jag tyckte om mig 🙂

Dag 2) Detta är lite av en ”mellandag”, det var inte särskilt farligt förutom ljuset. Låg och kikade på tv när ögonen orkade men jag såg suddigt och kunde inte läsa texten alls. Droppade flitigt med bedövninsdroppar och knaprade panodil. Tänkte att det här går ju som på räls.. På natten däremot hade jag svårt att sova och vaknade varje gång bedövningsdropparna slutade verka så jag var uppe och droppade i nya hela natten. Och bara att få upp ögonen såpass att man fick i dropparna var en pärs i sig. Var ju tvungen att tända så man såg och ajajaj.. Inte mycket sömn helt enkelt.

Dag 3) Ingen bra dag. Detta är den värsta dagen, tror det var då hornhinnans kanter möter varandra och jag såg suddigt och buckligt och det skavde och skavde och skaaaavde och sved så bedövningsdropparna var min bästa vän. På kvällen tyckte jag det var olidiligt jobbigt, det gick liksom varken att titta eller blunda och jag kunde omöjligt koppla av och somna trots att jag var sååå trött så jag tog sömntabletten man fått med och sov sen gott hela natten.

Dag 4) Vaknade som en ny människa. Såg fortfarande ganska suddigt men det gjorde inte längre ont. Inte alls. Och allt var glömt och förlåtet 🙂 Alla gånger värt några dagars skavande och ömmande ögon.

Såg ganska suddigt nån vecka men sakta men säkert blev det mindre suddigt. På nära håll såg jag bra nästan direkt så jag kunde sitta vid datorn och jobba. Var på återkontroll efter en vecka och såg redan då över förväntan och på månadskollen hade jag nästan full synskärpa. På långt håll kan bokstäver fortf bli lite suddiga/dubbla (det tar upp till 3 månader innan hornhinnan är helt slät igen) men det är inget jag tänker på direkt och det kommer ordna upp sig som sagt. Jag ser i princip lika bra nu som jag gjorde med linser innan.

Och det är ju sååååå obeskrivligt skönt att slippa linser/glasögon. Att kunna se vad klockan är när man vaknar på natten. Kunna somna framför tv:n utan att vara helt förstörd i ögonen efteråt. Aldrig behöva blir trött och grusig och irriterad i ögonen av linserna. Aldrig behöva tänka på att ha med sig extra linser/vätska/burk/glasögon när man ska sova borta. Allt sånt där meck. Vilken frihet! Något av det bästa jag gjort och går ni i operationstankar så kan jag varmt rekommendera Medocular.

Och nu har jag fixat ett fint erbjudande till er mina fina läsare! Vet att många av er bor i Örebrotrakterna och detta gäller på Synsam i Örebro.

Bokar ni en förundersökning och uppger koden: matplatsen så får ni den kostnadsfritt! Gäller oavsett om ni opererar er sen eller inte, värde 790 kr. (och går ni sedan vidare och opererar er så dras denna summan av från totalsumman eftersom en undersökning redan ingår i det priset. Hängde ni med?)

Och bokar ni undersökningen före midsommar så får ni efter operationen ett par valfria solglasögon för ett värde upp till 3000:-!

Gäller Synsam Holmquist i Örebro och glöm inte uppge koden matplatsen. Woop!

solis

Inget solglasögon-väder i dag kanske (ösregn) men det kommer. Härliga härliga sommartid framför fötterna.

KRAM på er!

  1. Jag vill oxå veta modell :)?!
    Kram

  2. Vad har du för modell på dinaGucci solglasögon? Tack för en bra blogg !

  3. Det bästa tycker jag är att mitt smink sitter på plats hela dagen. Innan kliade/skavde/torkade mina linser och jag blinkade hårt så ofta och mycket att sminket ofta kletade ut sig.

    Men nu ser jag anständig ut hela dagen. (Så anständig som jag kan alltså….)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..