ANNONS
Integritet på Tailsweep

Besviken :(

/

Ett litet tips, ”bull-skorpor” – det absolut mest poppis fikat hos småttingarna här hemma just nu

Hej!!

Nu hade ni kanske sett fram emot en tjuvkik på mina nya bestick? Det hade i alla fall jag!! Men det blev inget med det. Hade bokat utkörning av mitt paket i dag, de skulle komma mellan 8-17 men kunde inte säga när eller garantera att de kunde ringa innan och annonsera att de var på väg så jag satt hemma och väntade till kl 17.00. Sen ringde jag upp TNT och frågade var mitt paket hade tagit vägen? – Ja oj det verkar som de glömde lägga med det i bilen..

Ja visst sånt kan väl hända men kan man inte meddela den som kanske tagit ledigt en hel dag för att invänta en levarans och säga att det skett en miss och de inte kommer?? Riktigt dålig stil!!

Muntrar upp mig med dessert så här en måndagskväll istället 🙂

Såg dessa i Halv Åtta Hos mig förra veckan och den kvällen fick värden 10 p av alla deltagare och desserten höjdes till skyarna. Var tvungen att testa.

Riskripsies-pavlova med vaniljsmörkräm och färska bär
4 port

2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies

Vaniljsmörkräm
2 äggulor
0,5 dl socker
0,5 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
45 g smör
1 tsk vaniljsocker

Till garnering
3 dl vispgrädde
färska bär

Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Vänd ner flingorna i marängen. Klicka ut marängen till 4 runda kakor på ett bakplåtspapper. Grädda i 125 grader i 60 minuter.

4Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Låt sjuda på svag värme till den tjocknar. Låt krämen svalna i kylen.

Förbered marängbakelsen en timme innan serveringen. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden. Garnera med bär.

Och vad tyckte vi?

Det var ta mig tusan den godaste desserten jag ätit!!!!

Den var heeeelt perfekt!! Jag ger den minst 10/10 i betyg! Ny favorit!!! Seg krispig maräng med kolaaktig smak, den sötsalta vaniljsmörkrämen, fluffig grädde och syrliga bär – a match made in heaven!

Nu ska jag sno lite till av Mickes innan han hunnit äta upp hela sin 🙂

KRAM

32

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00