ANNONS
Integritet på Tailsweep

Häpp!

/
k6

Ett lite sent goddagens!

Blev lite upptagen med annat. Tänkte sent i går kväll när jag la mig att vad länge barnen varit friska nu. Och hur gick det tror ni? Jo jag hann knappt stänga grinden bakom mig på Sebbes förskola i morse så ringde de från Olivias och sa hon mådde dåligt och befarade magsjuka. Så dagen förvandlades helt enkelt till VAB. Den lille ”magjsuke” patienten har dock spenderat dagen med att äta non stop sen hon kom hem så var det magsjuka var det 5-minuters-varianten. Men det gick visst en sån i klassen. Håller tummarna att det stannar där. Trevligt med lite sällskap här hemma, jag är visst bästa doktorn nånsin ligger hon och tjoar framför en film i sitt rum, laddad med glass och skorpor och avslagen Coca cola. 🙂

För oss med lite starkare mage vankas det långkokta kotletter med gräddsås, kokt potatis och gelé. Muuuums!

k1
k2
k3

Långkokta möra kotletter i gräddsås
Recept för ca 4 port:

ca 6 kotletter
1 morot
1 gul lök
1 lagerblad
salt & peppar
vatten
1 kalvbuljongtärning
2 d grädde
1 dl creme friache
soja
salt & peppar
sockerSalta och peppra kotletterna och bryn dem på bägge sidor i en rymlig stekpanna. Skicka lök och morot och strö över. Täck med vatten.

Smula ner buljongtärningen och lägg i lagerbladet. Låt småputtra under lock i 2-3 h, tills köttet blivit så mört så det nästan faller i sär Vänd gärna på kotletterna ett par gånger under tiden.

Ta upp köttet och sila av såsen. Vispa ner grädde, creme fraiche, soja (efter smak, ca 1 msk) salt & peppar. Runda av med en gnutta socker. Lägg i kotletterna igen och låt puttra ett par minuter utan lock så såsen kokar i hop och tjocknar. Servera med kokt potatis och gelé. Yuuuumi så gott det är!

b1
b2

Nu kallar patienten igen – påfyllning av cola önskas.

KRAM

13
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00