ANNONS

Paj, paj och Trunki

/

jb

Häpp!

Välbehövligt regn i dagarna två utlovas, passar min lilla pallkrage perfekt som nu är full av nya jordgubbsplantor av varierande smak. Fick tag i ananas-gubbar och annat kul. Spännande 🙂

Lovade er nåt gott också och denna goda kycklingpaj måste ni testa, och liksaså desserten blåbärspannacottapaj med chokladbotten. Blev bjuden på dessa hos grannen Ida förra veckan och fått recepten av henne. Supergott! Vi åt alla så vi vaggade hem sen 🙂

dh0

Idas Kycklingpaj:

150 g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten

Blanda samman till en deg, tryck ut i en form och grädda 10-12 min tills den får färg i 225 grader.

Fyllning:
ca 200 g champinjoner
1 purjo
1 grillad kyckling
5 dl grädde
2-3 msk tomatpure
salt och peppar
ca 2 msk vetemjöl
riven ost

Stek skivade champinjoner och purjo i smör. Bena ur kycklingen och skär i små bitar, tillsätt detta. Häll på grädde och tomatpure. Smaka av med salt & peppar och låt puttra ihop. Red med ca 2 msk mjöl (utrört i lite vatten först) tills fyllningen tjocknat. Häll över detta i pajskalet, strö över riven ost och gratinera i ugnen tils pajen fått fin färg. Servera med en god sallad till.

dh4

Och den goda pajen (som Ida serverade i portionsglas i stället – då blev det 5 stora port)

Blåbärspannacottapaj, ca 10 port

Botten:
1 pkt oreo cockies
75 g smör

Fyllning:
Ca 2 dl blåbär
4 dl grädde
2 1/2 gelatinblad
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret. Mixa kakorna så de blir till fina smulor. Blanda med smöret och tryck ut i en liten form med löstagbar kant. Ställ kallt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter. Koka upp blåbär, socker och vaniljpulver. Häll i grädden och låt koka upp. Stäng av värmen och rör ner gelatinbladen. Sila och häll sedan fyllningen över chokladbottnen. Låt stå i kylen minst 5 h så den stelnar.

dh3

dh2

Tycker det är så kul att gå bort på middag och få ny inspiration och idéer och smaka nån annans mat. Tjejerna i gänget är grymma på att laga mat allihopa, älskar våra tisdagar! Lite formsvacka själv vad gäller matlagning just nu, men en veckas semester med all inclusive brukar göra susen, kommer alltid hem från resor sugen på att laga mat! Så ni får hålla ut lite 🙂

Ska och kika efter resväskor till barnen. Nån som har erfarenhet av ”Trunki”? Såna där djur barnen kan dra i koppel, och som även håller att dra barnen på när de små benen blir trötta. Hiss eller diss?

KRAM

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00