Paj, paj och Trunki

jb

 

Häpp!

Välbehövligt regn i dagarna två utlovas, passar min lilla pallkrage perfekt som nu är full av nya jordgubbsplantor av varierande smak. Fick tag i ananas-gubbar och annat kul. Spännande 🙂

Lovade er nåt gott också och denna goda kycklingpaj måste ni testa, och liksaså desserten blåbärspannacottapaj med chokladbotten. Blev bjuden på dessa hos grannen Ida förra veckan och fått recepten av henne. Supergott! Vi åt alla så vi vaggade hem sen 🙂

dh0

Idas Kycklingpaj:

150 g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten

Blanda samman till en deg, tryck ut i en form och grädda 10-12 min tills den får färg i 225 grader.

Fyllning:
ca 200 g champinjoner
1 purjo
1 grillad kyckling
5 dl grädde
2-3 msk tomatpure
salt och peppar
ca 2 msk vetemjöl
riven ost

Stek skivade champinjoner och purjo i smör. Bena ur kycklingen och skär i små bitar, tillsätt detta. Häll på grädde och tomatpure. Smaka av med salt & peppar och låt puttra ihop. Red med ca 2 msk mjöl (utrört i lite vatten först) tills fyllningen tjocknat. Häll över detta i pajskalet, strö över riven ost och gratinera i ugnen tils pajen fått fin färg. Servera med en god sallad till.

dh4

Och den goda pajen (som Ida serverade i portionsglas i stället – då blev det 5 stora port)

Blåbärspannacottapaj, ca 10 port

Botten:
1 pkt oreo cockies
75 g smör

Fyllning:
Ca 2 dl blåbär
4 dl grädde
2 1/2 gelatinblad
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker

Smält smöret. Mixa kakorna så de blir till fina smulor. Blanda med smöret och tryck ut i en liten form med löstagbar kant. Ställ kallt.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter. Koka upp blåbär, socker och vaniljpulver. Häll i grädden och låt koka upp. Stäng av värmen och rör ner gelatinbladen. Sila och häll sedan fyllningen över chokladbottnen. Låt stå i kylen minst 5 h så den stelnar.

dh3

dh2

Tycker det är så kul att gå bort på middag och få ny inspiration och idéer och smaka nån annans mat. Tjejerna i gänget är grymma på att laga mat allihopa, älskar våra tisdagar! Lite formsvacka själv vad gäller matlagning just nu, men en veckas semester med all inclusive brukar göra susen, kommer alltid hem från resor sugen på att laga mat! Så ni får hålla ut lite 🙂

Ska och kika efter resväskor till barnen. Nån som har erfarenhet av ”Trunki”? Såna där djur barnen kan dra i koppel, och som även håller att dra barnen på när de små benen blir trötta. Hiss eller diss?

KRAM

 1. maya skriver:

  du har väl inte plockat bort o kastat förra årets jordgubbsplantor??
  hoppas du bara gjort en låda till.
  ny koskit på plantorna å vänt runt runt plantorna samt massor av vatten så lever dom du har gott.

  1. Nejdå bara rensat ut annat och ogräs och fyllt på med fler jordgubbar!

   Skippar koskit dock 🙂

   Kram

 2. Jag har dem till mina tjejer, dom är toppen både på utlandsresan och på längre weekends. Perfa att vila trötta ben på vid längre väntan och lämpligt att kunna dra barnen. Får lätt plats med allt vi vill ha med i handbagaget. Ombyten, blöjor och andra roliga saker. Roliga att själv dra också för barnen eller att bara ”leka med.
  http://flickornae.se/2013/may/the-trip.html

 3. Maria skriver:

  Hm har supersöta handbagage väskor för barn. Små resväskor med uppdragbart handtag, helt perfa för lite pussel,musik och extra ombyte!! 199kr

 4. Cicci skriver:

  Jättebra! Har haft med dem på många utlandsresor. Även kul och bra för miniövernattningar till mormor och kompisar. Hurra för Trunki!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..