ANNONS

Pulled pork burgers

/

p1

Pust i värmen!

Vet inte hur många liter vatten jag bälgat i mig i dag, och ett par Pelegrino lemon (sån god törstsläckare!), har ändå lyckats få huvudvärk av värmen. Satt ute och åt lunch i solen ändå, rester från gårdagens långkok. Gjorde en Pulled Pork och använde till burgare, muuuums så gott!

Pulled pork Burgers

Fläskkarré i bit, ca 1 kg
2-3 dl god bbqsås
1-2 msk paprikapulver
1 tsk salt
vitpeppar
2 mks olja

Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Salta, peppra och klappa in paprikapulvret ordentligt. Häll över bbqsås och olja. In i ugnen 110 C i 9 (!) timmar. Perfekt att göra över natten med andra ord 🙂 Ta upp köttet ur grytan när det är klart och dra i sär det i bitar med två gafflar (inte för finfördelat, gott med lite ”bitar”). Häll över lite av spadet och blanda om.

pp2
pp3

Sen kan man ju använda detta till lite vad man vill man jag gjorde alltså burgare. Fyllde nybakade hamburgerbröd med majjo, sallad, tomat och lök. På med pulled pork och en skiva hamburger-cheddar som får smälta lite. Toppa med bbq sås och locket på brödet. Tadaaa. Galet gott!!

pp4
pp5

Vad brukar ni ha för tillbehör till? Hur äter ni Pulled pork? För visst har ni väl testat vid det här laget?? Jag gör lite olika varje gång och äter det på lite olika sätt, oftast a la taco-style eller så här!

Varm kram på er!

17
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00