Pulled pork burgers

p1

 

Pust i värmen!

Vet inte hur många liter vatten jag bälgat i mig i dag, och ett par Pelegrino lemon (sån god törstsläckare!), har ändå lyckats få huvudvärk av värmen. Satt ute och åt lunch i solen ändå, rester från gårdagens långkok. Gjorde en Pulled Pork och använde till burgare, muuuums så gott!

Pulled pork Burgers

Fläskkarré i bit, ca 1 kg
2-3 dl god bbqsås
1-2 msk paprikapulver
1 tsk salt
vitpeppar
2 mks olja

Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn. Salta, peppra och klappa in paprikapulvret ordentligt. Häll över bbqsås och olja. In i ugnen 110 C i 9 (!) timmar. Perfekt att göra över natten med andra ord 🙂 Ta upp köttet ur grytan när det är klart och dra i sär det i bitar med två gafflar (inte för finfördelat, gott med lite ”bitar”). Häll över lite av spadet och blanda om.

pp2
pp3

Sen kan man ju använda detta till lite vad man vill man jag gjorde alltså burgare. Fyllde nybakade hamburgerbröd med majjo, sallad, tomat och lök. På med pulled pork och en skiva hamburger-cheddar som får smälta lite. Toppa med bbq sås och locket på brödet. Tadaaa. Galet gott!!

pp4
pp5

Vad brukar ni ha för tillbehör till? Hur äter ni Pulled pork? För visst har ni väl testat vid det här laget?? Jag gör lite olika varje gång och äter det på lite olika sätt, oftast a la taco-style eller så här!

Varm kram på er!

 

 1. Jag har inte heller testat, mest för att jag verkligen inte tycker om smaken av barbequesås. Någon kanske har nåt tips på någon annan sorts sås man kan använda?

  1. Tomatkross eller lite buljong eller ingenting går bra, krydda bara 🙂

   kram

 2. Har gjort det två gånger nu och blev mer nöjd andra gången, beror säkert som Carro skriver, mycket på vilket BBQ-sås man använder. Nu senast köpte jag en på Lidl som var kanon. Första dagen körde typ taco-stil andra gånger gjorde jag klyftpotatis i ugnen och gucca (mosade avocado pressade i vitlök en nypa salt och en klick youghurt) blev faktiskt ännu godare tyckte vi!

 3. Sara skriver:

  Är det hembakat hamburgerbröd eller frallor du har gjort om du har till? Är det vanliga eller LCHF-bröd?

  1. Det är hamburgerbröd på bakpulver. Blev typ som scones 😉

 4. Carro skriver:

  Vilken bbq-sås använder du? Tycker det blir väldigt olika resultat beroende på vilket märke på sås som man använder.

  Ha en fin dag och tack för all inspiration! KRAM!

 5. Älskar pulled-pork! Vi brukar ha det i varma pitabröd och köra lite tacostil på det hela. Måste dock prova burgare nästa gång, lät galet gott!

  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..