ANNONS

Dagen efter

/

20140621-164858-60538598.jpg

Insta-moments under dagen

Hej hej!

Är ni där?? Hör så lite från er men ni har kanske fullt upp. Blir så glad för era små rader ni lämnar ifrån er, det är ju det som är det roliga med att blogga! Uppskattar det sååå ska ni veta! Hoppas ni hade en fin midsommar och inte är allt för trötta i dag 😉 Åt ni något gott?

Vi var till Brunnsparken på dagen och dansade kring midsommarstången, åkte karusell, åt sockervadd och vann priser i stånden. Lite av en tradition. Och på kvällen var vi här hemma och åt en 3-rätters som grannarna lagade 🙂 (skööönt, vi har ju varit bortresta hela veckan och inte hunnit planera eller förbereda något). Lugn och skön midsommar!

mi10
mi9
mi2
mi3

Dukade i ett nafs med färdigvikta servetter (Tgr). Att ingen kommit på det förr? Briljant ide! Blommorna är alldeles egenodlade pioner jag sprang runt i morgonrocken tidigt på morgonen och plockade. Hoppar över det där med 7 sorters blommor, jag är ju gift 😉

mi5
mi4

Till förrätt var det hummersoppa som serverades ur kanna (så snyggt!!) i skålar med en klick vispad grädde i botten. Blev så snyggt när man hällde på soppan!! Till detta hummertoast. Galet goda!!

Hummersoppa
2 djupfrysta humrar
1 liten gul lök
1 liten morot
2 msk smör
2 msk tomatpuré
2 l vatten
3 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
2  msk konjak eller sherry
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
ev 1 msk koncentrerad hummerfond

Toast
8 skivor formfranska
hummerkött
2 dl crème fraiche
2 krm salt
1 krm peppar
2 msk hackad dill
100 g gruyere ost

Halvera humrarna och ta ut köttet. Krossa klorna och peta ur köttet med en skaldjursgaffel. Spara köttet i kylskåpet medan soppan tillagas. Krossa hummerskalen. Skala och hacka lök och morot. Fräs hummerskalet, lök och morot i smör i en gryta. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med några min. Häll på vatten och vin och låt koka under lock ca 30 min. Sila buljongen och låt koka ihop till ca 1½ liter (för 8 port).

Blanda hälften av grädden med vetemjölet. Vispa ner blandningen i soppan och låt koka ca 5 minuter. Smaka av soppan med konjak, salt och peppar och eventuellt hummerfond. Vispa den sparade grädden. Lägg en liten klick grädde i varje tallrik och häll den heta soppan över.

Toast: Sätt ugnen på 250°C. Ta ut rundlar ur brödskivorna, ca 6 cm i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Skär hummerköttet i små bitar, spara klorna till garnering. Blanda hummerköttet med crème fraiche, salt, peppar och dill. Fördela röran på brödrundlarna. Riv osten och strö den över hummerröran. Gratinera mitt i ugnen i 6-8 min.

mi7

Till huvudrätt åt vi grillad biff med kantarellsås, mango/mozzarellasallad, grillade grönsaker och halloumi. Så mycket mat så vi hamnade i någon slags matkoma efteråt och bara satt och pustade.

mi8
mi6

Och till dessert créme brule, Stina är grym på dessa!! Serverade med jordgubbar dagen till ära.

Crème Brûlée (6 port)

5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
5 äggulor
1 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
Sätt ugnen på 95 grader. Vispa samman vispgrädde, mjölk, och äggulor. Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången och blanda dem med lite av strösockret, rör sedan ner allt strösocker i smeten.
Fyll smeten i portionsformar av porslin (cirka 10 cm i diameter) och ställ dem på en plåt.
Grädda i ugnen i cirka 2 timmar tills de stannat. När man skakar på formen ska de inte dallra för mycket i mitten. Kyl dem till kylskåpskalla (gärna över natten). Strö över ett tunt lager med strösocker och bränn av sockret med en gasolbrännare eller bränn av sockret i ugnen under grillvärme 250 grader.

mi11

Högg in på desserten först vid midnatt. Blev något sent i säng sen men Sebbe slog till på ”sovmorgon” till 7 i alla fall.

Lite segt gäng i dag så just nu ligger vi alla 4 i soffan och kollar på Tarzan 2.

Hoppas ni har en skön midsommardag!

KRAM

27
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00