ANNONS

Rosé & koppar

/
oliv

Oliven i helgen redo för kalas på Lek & Buslandet. I favoritstövletterna i glitter med Frost-motiv och klackar. Ojojoj så tjuuusig hon känner sig i dessa. Fråga mig inte vad jag tycker om dem 😉 Så länge hon är nöjd så!! (Från Disneystore i London)

Hej!!

Sommarlov här som sagt så jag hinner tyvärr inte kika in så ofta som vanligt men jag försöker beta av era frågor så fort jag kan!! Sorry för cliff-hangern om Finn Crisp-burken men nu har jag kollat upp det och de finns tyvärr inga kvar – men de kommer nästa år igen!!

Shoppade nästan ingenting i Rom, det regnade liksom för mycket för att strosa runt och ”stora shoppinggatan” (Via del Corso) var inte så värst roliga affärer på tycker jag (förutom ett jäääättefint Zara!!). Men på Arlanda finns ju Victorias Secret så innan vi for köpte jag en superbra necessär och en handväska med rosédetaljer. Älskar fortfarande rosé!!

v1
v2
v3
v4

I dag har vi varit på vift hela dan. Fick väcka Olivia med orkester (Sebbe seplade elgitarr) och sen kastade vi i oss frukost i bilen. Startade med ett besök hos optiker-Annica på Synsam där jag kollade synen för sista gången sen min operation hos Capio Medocular och hade nu 120 % synskärpa!!! 100 % är full synskärpa så jag ser alltså snäppet bättre ändå, som en hök!! Så himla himla skönt, rekommenderas verkligen! Vill ni veta mer om min operation så har jag skrivit om den HÄR och HÄR)

Sen blev det en cappucino för mamman på Vågen galleria och kladdkaka och lek i leklandet mittemot caféet för barnen (tips tips!), och ett besök på IKEA och mer lek för barnen i lekrummet (där även sysslingen Malte precis checkade in, kul!), klädshopping till de små (fejkskinnjacka som påminner om min beiga till Olivia – det är ju så kallt ute! och skärmkeps till keps-älskaren) och det ena med det andra så nu pustar vi ut i soffan framför filmen Arthur nu. Sebbe ser ut som han tänkte somna i soffan så jag ska inte bli långvarig här, får underhålla honom lite för en tupplur så här dags är nog ingen hit ;)) Vore ju bättre att sova ut på morgonen kanske?? Jag hoppas fortfarande på mirakel, endera dan borde han väl ställt om sig till sommarlovstid, han är ju ändå uppe till seeent och skippar oftast middagsluren. Fortsättning följer 🙂

p5
p4

Gillar man rosé så gillar man kanske koppar? De är ju snarlika. Älskar mina kopparkastruller och grytor! Snygga även att servera ur. Fick mersmak för pasta i Rom (åt på ett jättegott ställe sista kvällen som hette Taverna Trilussa) så nu har jag bullat upp med en massa färsk pasta här hemma (Paulo Robertos färska äggpasta är jättegod, tips!). I går blev det pasta med en gammal favoritpastasås. Recept här:

Italiensk pastasås (grönt, vitt och rött ;))
4 port

1 grillad kyckling, bena ur och skär i små bitar
1 burk soltorkade tomater, Ridderheims (godast!)
70 g färsk bladspenat
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
3 dl grädde
salt & peppar

Till servering:
riven parmesan
färsk pasta
peppar att mala

Häll lite olja eller smör i en kastrull. Hacka soltorkade tomaterna och låt dem fräsa en stund tillsammans med vitlöken, spenaten och kycklingen. Häll på grädden och låt småputtra 5-10 min så den blir krämig och smakrik. Smaka av med salt & peppar.

Koka pastan och rör ner den i pastasåsen. Servera genast! Strö riven parmesan över och nymald peppar. Tadaaaa. Såååå gott!

p6
p7
p8

Jahadu, tyckte att Sebbe kändes vääääldigt tung här bredvid mig i fåtöljen, han sitter upp och sover som en stock nu. Attans.. Nåväl, Micke ringde just och sa han måste jobba över så jag kan nog behöva en stunds lugn och ro. De är i luven på varann de här två mest hela dagarna, driver mig till vansinne i bland.

Kanske borde ta en tupplur jag med 🙂 (Fast i dag ska jag faktiskt inte klaga, över lag har de faktiskt uppfört sig exemplariskt och varit riktigt gulliga med varandra)

KRAM på er!

17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Matplatsen
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00