Ett syrligt!

ss1

 

Hej lillfredag!

Om onsdagar är lillördag så kan väl torsdagar få vara lillfredag 🙂 (eller kanske lillsöndag när jag tänker efter, men det lät ju inte riktigt lika kul..)

Vi firar i alla fall ofta lillördagen med plockmat. I går var inget undantag. Och då passade vi på att prova detta sprillans nya vin till, Sauvignon de Seguin. Ett ”slottsvin” minsann 🙂

ss5

Vinet är fruktigt och krispigt och passar utmärkt till sommarens sallader, även till lättare rätter med fisk- och skaldjur – eller bara som sällskapsvin i goda vänners lag! Har tydlig smak av fläder, citrus, krusbär och svartvinbärsblad. Tyckte det smakade mycket citron/lime och var kittlande syrligt. Gott! Särskilt till skaldjur.

Vi åt det med allehanda plock till som räkor, chark, ostar, tomat/mozzarellasallad, kycklingklubbor, mimosasallad, coctailkapris, frukt och kex. Mums!

ss3
ss4

ss2

Vinet är beställningsvara och finns HÄR (går att beställa i snygg träbox med!).

Kvällens tips det!

Nu ska jag packa min lilla övernattningsväska för i morgon när Micke går på semester vid lunch blir det en high five i dörren och sen åker jag i väg på jobb. En kortis bara men det ska bli riktigt skönt. Det här med att ge barnen 10 veckors sommarlov är en utmaning. Underbart men påfrestande när man mestadels är själv med dem. Att andas lite i lugn och ro behövs 😉

KRAM

 

Vintips i samarbete med Chris Wine & Spirits

 1. Hej!

  Måste säga att jag tycker att det är fantastiskt att du/ni låter era barn vara lediga så länge! Jobbar själv på förskola och får lite ont i hjärtat när det är barn som bara får två veckor ledigt och sedan ska gå på sommarförskola med helt okända fröknar. Förstår ju att alla föräldrar inte har möjlighet att vara lediga men märker att en hel del inte prioriterar barnen. Ha det riktigt härligt av din ”ledighet” i Stockholm. Kram!

 2. Förstår precis hur du känner. Minns när jag var föräldraledig, skönt att få vara lite ensam ibland och inte bara mamma.
  Ha så skoj nu i Stockholm.
  Kram Kristin

 3. Elin skriver:

  Hej! Älskar era lill-lördagar, brukar också köra på det 🙂 kommenterar sällan någonstans men var bara tvungen att skriva att jag blir så varm i hjärtat när jag läser om att ni vill ge era barn ett långt sommarlov. Jag har sj aldrig gått på varken förskola eller fritids, hade lyxen att ha en mamma som ville & kunde vara hemma med oss (& tänk att jag & min syster ändå inte blev understimulerad eller hamnade efter, tvärtom har båda alltid fått toppbetyg osv…)
  Anyways, sidospår! Jag jobbar idag som lärare och har även jobbat en hel del på förskolor, jag förstår absolut att många måste jobba länge & inte har möjlighet att ge sina barn ett långt sommarlov, men det är just när jag hör om sådana so mer som trots att det är lite kämpigt hemma med två rastlösa barn, eget företagande osv väljer att ha dom hemma hela sommaren ändå. Jag tror inte föräldrar anar vilket tempo & ljudnivå osv det är på skolor/ förskolor idag & jag är övertygad om att det gör otroligt gott för barnen att få vara hemma med sina nära o kära så mycket det går. & att inte alltid ha 100 saker på schemat, barn måste bara få pilla tårna & ha tråkigt ibland 🙂 alla tjatar hela tiden om att dom blir understimulerade hemma… Jag tror det är nyttigt, istället för att hela tiden vara överstimulerade.

  Jaha ja, det här blev ju lite osammanhängande & stavfel & Gud vet vad, men är för trött för att orka vara noggrann!

  Ville egentligen bara säga att jag tycker ni gör helt rätt & blir glad för dina barns skull! Önskar att fler kunde tänka så, har sett så mycket på instagram osv senaste veckorna där föräldrar efter en knapp vecka hemma med sina barn håller på att få spader & skriver saker som att ”nästa år får de minsann gå på förskola/ fritids längre, det här är för jobbigt”, usch, gör ont I hela mig. För om det är hög volym, bråkigt & stojigt hemma med typ två barn så kan jag lova att 40 i en klunga inte är mindre lugnt 😛 Barnen behöver sitt sommarlov för återhämtning, sen har jag som sagt förståelse för att inte alla kan ge sina barn 10 veckors lov.

  Jisses, nu ska jag nog sova istället för svamla.

  Hoppas att vädret vänder snart så att ni kan njuta av utomhushörna lite mer! För övrigt har du dom sötaste barnen jag sett typ, & snygg man som passar utmärkt i nya frillan! 😉

  Kram Elin

  1. Håller med absolut!! Har alltid gett barnen långa sommarlov men har ju också haft möjligheten, full förståelse att det inte går för alla. Och det är påfrestande, särskilt om man är själv! Men klart värt det.

   Önskar dig en härlig fredag!

   Kram

 4. Lisa skriver:

  Tyckte vinförpackningen i läder du fick häromdagen var såå ursnygg!
  Nu hade hon ju sytt den själv men vet du om det finns kit att köpa och sy själv eller jobbar hon med sånt? Finns de kanske till försäljning??

 5. Birgit skriver:

  Tack för alla recept och en trevlig blogg. Vore roligt om du berättade vad det är för ostar du har på tallriken. Älskar ost men behöver tips.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..