Tropisk hetta och champagne

l8

 

Hej i hettan!

Bästa sommarveckan på år och dar, som vi njuter!

I går bullade vi upp med färska skaldjur (bra pris på Ica maxi, galet goda havskräftor!!) och firade Lill-lördagen med en av mina aaaabsoluta favoriter, Lanson White Label sec.

Är väldigt förtjust i alla Lanson Champagne men denna är nog absoluta favoriten. Liiiite sötare än de andra (utan att vara söt) och porlande pigg frissig smak av vit persika, apelsinblom, citrus, honung och mineraler. Passar naturligtvis peeeerfekt med skaldjur. Match made in heaven så att säga!

l1

Just nu levereras Lanson White i sommarskrud i ett fodral som påminner om en tennisboll, inspirerat av Wimbledon, kul present till tennisintresserade vänner kanske 🙂 (gäller de 300 första) Finns att beställa HÄR.

l9

Dukade upp med champagneglas (godaste formen att dricka champagne ur tycker jag! dessa frågar ni alltid om, märket är C&S – chef & sommelier) nya servetter och härliga ljuslyktor från Borett, vas Day Home och våningsfatet med skaldjur på Royal Copenhagen Mussel Malet.

l2
l6
l4
l13
l5

Färska skaldjur (räkor, havskräftor, krabba) aioli och sweet chili sås (créme fraiche + vitlök + sweet chili + salt = supergott till skaldjur!) och överst smörstekt bröd med smetana, rödlök och löjrom. Sååååå gott och särskilt i denna tropiska värme. Den iskalla bubbliga champagnen var pricken över i:et, sommarlyx!!

l10

Skulle nog kunna leva på skaldjur. Utan problem. Och på Champagne. Inte heller några problem. Hehe 🙂

Önskar er en fin kväll!

KRAM

 

Vintips i samarbete med Chris Wine & Spirit

 1. Tack för tipset har länge velat köpa denna vita Lanson men inte vetat vart man får tag på den. Bra inspiration på din blogg.

 2. Fia Å skriver:

  Åh såå gott! Ska verkligen testa Champangen! Låter jätte gott som du beskriver den!

  Kram och ha en härlig fredag!

 3. Hejsan..

  Du har säkert skrivit det innan så jag ber om ursäkt för frågan igen….Var kan man köpa dessa glas? Vill även tacka för en härlig blogg med härliga bilder och Du måste ha bland jordens sötaste ungar:)

  1. Tack vad gullig du är 🙂 Minns inte var jag beställde mina men googla på märket så dyker det upp!

   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..