Grillen går varm

h5

En kanna svalkande jordgubbsmojito, yum!!

 

Heeeej!

Sitter ni laddade och väntar på fotboll? Inte jag 🙂 Har faktiskt inte den blekaste aning om vilka lag som är kvar eller hur många matcher, är inte Sverige med så engagerar jag mig icke! Jag laddar istället för ett maraton av Gossip Girl i sängen, renbäddad med svala lakan och vädrat med svala vindar så i natt hoppas jag på sömn! Lite si och så med den varan i värmen..

Får besök av min kusin med familj i morgon och på måndag morgon går vi upp med tuppen och drar mot Skåne!! Så här packas och tvättas och städas för fullt.

I övrigt så är det semesterlunk här som hos många andra. Man orkar ju knappt äta i värmen men grillen går varm här nästan dagligen. Hemgjorda hamburgare och helgrillad ryggbiff är veckans absoluta favoriter.

h1
h3
h2
h4

Godaste hamburgarna gör man på nötkött som endast smaksätts med salt & peppar och worcestershiresås (omöjligt att uttala!!). Grillas på grillen för bästa smak och toppas sen med allt och lite till. Ost & bacon & ketchup nöjde sig barnen med och själv kör jag dessutom hamburgerdressing, Jack Daniels Glace (recept HÄR) och gul senap. Mums!! Och nylagade pommes från fritösen.

h7
h6

Micke hade grabbfest här hemma i går, då grillades hel ryggbiff i marinad från Texas Longhorn, serverad med murkelsås (recept HÄR), friterade pommes, Texas Longhorn Steak sauce och sallad. Grillade rester i dag och åt med samma som ovan fast bea istället för murkelsåsen, sååå gott!!

Nu ska jag göra mig en riiiiiktigt stor glass och krypa ner i sängen 🙂

KRAM på er!!

 1. emma skriver:

  Vart är karaffen och glasen köpta? :))

 2. Karin skriver:

  Har du tips på god bea att köpa. En del smakar riktigt illa. Har du tips på u”genväg” att göra bea själv? (Om det nu finns det;) )

  1. Carro skriver:

   Jag brukar köra viktväktarnas gamla variant på bea, creme fraiche (jag tar lättvarianten), grönsaksbuljongtärning och dragon, som får puttra ihop lite bara. Om man vill kan man ju utöka den med tex lite smör eller en äggula 🙂

 3. Cilla skriver:

  Snälla lägg ut receptet på hur du blandade jordgubbsmojiton i kannan!

 4. Eva skriver:

  oj så galet det hamna. svarade ju under mitt inlägg. + ett ägg till hamburgarna skulle det vara.

 5. Eva skriver:

  Godaste hamburgarna gör man på 1 kg nötfärs, 1 påse santa marias allround marinad, 1 pressad vitlöksklyfta och ett rivet äpple. Sååå himla goda:-)
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..