Bland blixtar och dunder

h1
h2

Ett sista dopp! 

 

Heeeeej!

Kikar in från soffan hemma i Örebro 🙂 Borta bra hemma bäst men just nu vetetusan, vi har haft det såååå bra. Älskar Barcelona! Skulle lätt kunnat stanna några dagar till, det enda vi inte hann med var att bada på beachen men å andra sidan har jag sett bilder från andra som är där nu och de har legat som packade sillar och det kan jag nog vara utan, vi hade ju dessutom pool på taket på vårt hotell så det gick verkligen ingen nöd på oss. Med världens gulligaste bartender som serverade oss i poolen, maximal avsvalkning 🙂

h4
h3

Maten på Cerveceria Catalana var sååååå galet god så vi gick tillbaka och åt där dan efter igen, till lunch. Nu hade jag inte kameran med mig men vi drack en helt fantastisk kanna Cava-Sangria! (Eller två kannor kanske ;)) Måste hitta recept på det! (Nån som har kanske??) Och sen testade vi en specialitet som hette ”Cabreaos Egg style”, vi såg alla (främst inhemska) äta det till sina tapas kvällen innan och var så nyfikna. Och det var bland det godaste jag ätit!! Låter kanske knepigt men det var sjukt gott. Rätten bestod av strimlade chips med lösstekt ägg, aioli och het tomatsås som de blandade till vid bordet till en krispig och krämig röra. Låter galet va? Men ojojoj så gott. Så gott så vi gick dit och åt lunch dagen efter igen, haha. 3 gånger på 3 dygn alltså, inte så tokigt betyg!

h22
h23
h24
h25
h26
h27

Fick flera tips om restaurangen Agua och den besökte vi på kvällen. Låg precis vid stranden och utsikten var ju superhärlig men dessvärre var vi inte alls särskilt impade av maten. Trist, smaklös och färglös och servicen var lika färglös. Så synd! Kanske åt ”fel” saker och råkade ut för nån som hade en dålig dag men det är inte ett ställe jag går tillbaka till.

Passade på att doppa fötterna i havet efteråt, så himla skönt! Havet däremot är ju fantastiskt!

h6
h7
h5
h9
h10
h14
h13

Åkte sen tillbax till våra kvarter och gick på nattklubb istället 🙂

h15
h17
h16

Sista dagen var det ett gaaanska trött gäng som vaknade med lite tungt huvud och det blev mest glass och cola. Strosade i den stekande hettan längs hela La Ramla ner till hamnen där det fläktade skönt. Avrundade med några tapas på favorithaket och for sen till flygplatsen (som för övrigt är helt ok med en hel del butiker att fördriva tiden med om man hinner som Zara och Mango och sånt) där vårt flyg visade sig vara försenat och eftersom vi skulle byta i Frankfurt så hann vi bli något nervösa. Visade sig dock att även det flyget var försenat så vi kom i väg med nöd och näppe en minut innan flygplatsen i Frankfurt stängde (puh!) och klev innan för dörren vid halv 4 snåret i morse/natt.

h20
h18
h19

En helt fantaaaastisk resa helt enkelt. Och äntligen äntligen fick vi fint väder!

Nu sitter vi här hemma medan regnet öser ner och blixtarna avlöser varandra och väntar på söndagspizzan. Sååå skönt det med 🙂

KRAM

 1. Raquel skriver:

  Vad bra att du gillar min stad 😉 Jag alskar din blogg, dina recepter ar alltid jattegoda. Det kommer blir roligt om du gor en spanskrecept 🙂 Kram fran Barcelona 😉

 2. Raquel skriver:

  Hej Victoria,

  Vad bra att du gillar min stad 😉 Jag alskar din blogg, dina recepter ar alltid jattegoda. Det kommer blir roligt om du gor en spanskrecept 🙂 Kram fran Barcelona 😉

  1. Tack vad kul! Ska försöka få till något 🙂 Har du nåt gott tips kanske??

   Kram

   1. Raquel skriver:

    Jag vet inte, kanske croquetas. Alla sagar att de ar jattegoda 😉

    Jag har kollat en video om hur gor man croquetas de jamón:

    https://www.youtube.com/watch?v=KbPcWCo3rDw

    Det ar pa spanska men jag har tankt att om du kollar hur de gor det, kanske kan det hjalpa dig!:)

    200g skinka
    4 msk mjol
    8 msk olivolja
    1l mjolk
    muskot
    margarin
    salt (jag använder aldrig salt eftersom skinkan är salt)

    Forresten, kan man gora croquetas av: skinka, ost, kyckling och skinka …)

    Kram

 3. Hej, Låter som en underbar resa! Vad hette hotellet som ni bodde på? Den där poolen på taket såg inte fel ut 🙂

  1. Hotel America. Älskar takpooler, så maffigt med utsikt och bad i ett mitt i stans myller. Även Olivia Balmes där vi bodde första natten hade takpool.

   kram

 4. Vad roligt att läsa! Vi kom med hem från Barcelona idag! En fantastisk resa och vi prickade in vädret perfekt!
  Härliga bilder!

 5. Kickis skriver:

  Så trevlig Din blogg är att följa! Tack för det! Barcelona är en trevlig stad, verkligen! Ser att Du hade linnet på Dig som Du inspirerade mig att köpa! Ha en fortsatt fin sommar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..