Helgen på Chateau de Triac

br12

 

Hej hej!

Så många intryck att smälta från helgen. Älskar mat/dryckesresor, så intressant och fascinerande med kultur, smaker, dofter, människor och produkter. Historia och hantverk. Älskar att få ta del av sådant! Helgen i Cognac bjöd på ett späckat schema fullt med provsmakningar, middagar, guidade turer, sena kvällar och många skratt.

br8
br7
br1
br5
br6
br4

Cognac – denna dryck som jag i stort sett inte visste någonting om. Mer än att männen i mitt liv älskar den och därmed är en klassisk present/julklapp och sällskap på middagar runt om kring mig. Nu vet jag allt 🙂 Nejdå det gör jag inte men en himla massa mer än innan och som man uppskattar och fascineras när man vet historian bakom en produkt. När man vet hur den produceras (och vilket jobb och hantverk och konstverk det egentligen är!) och var den kommer i från. Braastad Cognac produceras – precis som all annan cognac – i Cognac. Växer inte druvorna i Cognac och produceras där så får den inte heta Cognac (då blir det Brandy). Vi har provat och provat, hiskeligt gamla dyrgripar och nyare produkter, en smak- och doftupplevelse verkligen. Och en för mig helt ny produkt – Pineau. Inte en vanlig Cognac men inte heller ett dessertvin, något mitt emellan skulle jag säga. Helt otroligt gott! Perfekt för oss ”damer” som kanske vill ha något gott till kaffet/desserten/osten men inte är så förtjusta i ren Cognac (om man får generallisera så).

br17
fr
mat
br11

Patrick Braastad himself tog emot oss så generöst i deras slott Chateau de Triac där vi bodde som gäster under helgen. Han var den perfekta guiden under helgen och körde runt oss hit och dit och berättade allt från familjens historia till produktionen bakom Braastad och planerna för framtiden. Allt på norska 🙂

br15
br14
br20

Ett stort tack för denna upplevelse. Och tack till det fantastiska sällskapet Åse, Fredrik och Axel. <3

Fick med mig lite goodies hem så jag kan bjuda de där männen i mitt liv på ett smakprov vid tillfälle.

KRAM

 1. J skriver:

  Hallå

 2. J skriver:

  Vart kommer klänningen ifrån

  1. Den kommer från Hem of The Garment i Örebro!

   kram

 3. Kickis skriver:

  Fantastiskt fina bilder!

 4. Vbh1 skriver:

  Fina biler, som alltid 🙂
  Har lite samma funderingar som Lena. Ska denna resa mynna ut i något särskilt? Inspriation till mat på bloggen eller en bok eller något annat?
  Kram

 5. Lotta skriver:

  Åh så härligt! Är nyutbildad sommelier (dryckesexpert) och visst är det fantastiskt när man lär sig hantverket bakom olika viner. Sådant att viktigt att kommunicera eftersom kunskap och kvalitet kostar.

  Vilken fantastisk resa! Blir grymt avis…

  /Charlotta

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..