ANNONS

En mustig chili

/

c2
c4
c3
c1

Godmoooorgon

I dag bär det av till Sthlm över dagen för möte/jobb, tur och retur (sitter på bussen nu). Ska möta upp min bästis för lunch också om inte lille beeebis väljer att kika ut just i dag (vilket jag iof tippat på) och får sällis på bussen upp/hem av Em & M. Som jag träffade senast i går när de kom över på middag 🙂 Usch vad jag kommer sakna att ha såna springa-över-till-varandra-hänga-dygnet-runt-i-ur-och-skur-vänner i huset brevid, det är ju rena önskedrömmen! 🙁 (jo de flyttar tillbax om sisådär 3 år men ändå, det är lång tid!)

Nåväl 🙂

Gårdagens middag blev en mustig chili-gryta, mums vad gott!

c5

Chili på högrev:

1.2 kg högrev
1 tsk salt
140 g skivat bacon
2-3 msk olivolja
1 st finhackad liten gul lök
2 st finhackade färska jalapeño
3 st finhackade vitlöksklyftor
400 g krossade tomater (1 burk)
1 msk limejuice
4 dl vatten
1 msk maizena + vatten
salt
svartpeppar ur kvarn

Kryddblandning

1 msk chilipulver
2 tsk mald spiskummin
1 tsk torkad oregano
0.5 dl vatten

Picklad rödlök
2 rödlökar
saften av 2 limefrukter
1/2 dl äppelcidervinäger
salt

Putsa bort det mesta av fett och bindväv från högrevet och skär det i 3 centimeter tjocka grytbitar. Salta köttet med 1 tsk salt och blanda runt i en skål. Ställ undan så länge.

Mixa chili och kryddor till kryddblandningen. Rör om tills det blir en jämn röra. Ställ åt sidan. Stek baconskivorna i en stekgryta på medelgod värme tills de blir gyllene och knapriga. Fiska upp baconskivorna och lägg undan så länge. Häll upp baconfettet i en kopp.

Bryn köttbitarna i omgångar i lite av baconfettet samt lite olivolja. Fiska upp köttet. Fräs lökhack i några minuter under omrörning. Tillsätt jalapeño och vitlök och fräs ytterligare ett par minuter. Ös ner chili- och kryddblandningen och fräs i ett par minuter.

Lägg ner brynt högrev, krossade tomater, limejuice och vatten. Täck med lock och låt din chili sjuda på låg värme i cirka 2-4 timmar (beror på köttet, känn så det är riktigt mört!). Tillsätt bacon de sista 5 minuterna. Smaka av med salt och peppar. Servera på en gång eller låt den stå i kylskåpet i 2 – 3 dagar. Chilin blir bara godare av det.

Picklad rödlök: Strimla rödlökarna fint och blanda med resten av ingredienserna. Låt stå och dra i minst 15 minuter innan servering.

Servera Chilin med tortillabröd, den picklade löken, creme friache, koriander, riven ost och sallad. Såååå gott!

Ha en fin dag.

KRAM

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00