Trollunge

sf1

Min lilla skoltjej <3 (i jumpsuit/Zara och strumpbyxor/MOLO)

 

God morgon!

Kom hem sent i går kväll så barnen hade hunnit lägga sig men Olivia hörde mig så hon tassade upp och vi hann prata lite och plötsligt säger hon att ”vi ska ta skolfoto i morgon..”. Tittar på Micke (läs blänger). – Öh ja.. just ja. säger han. – Va?? Tittar på Olivia som ser ut som ett troll med smör i håret och kläderna hon lagt fram och tänkt ha på sig ser ut som de borde tvättats för flera dar sen och känner jag de där två rätt hade hon inte tänkt kamma håret på morgonen heller och Micke hade garanterat inte gjort det (hon skulle åka tidigt med honom till skolan).

Karlar!!

Så det var bara att ställa klockan tiiiidigt i morse så hon hann tvätta och torka håret, och det önskades lockar och ”coola kläder” och sen fick jag och Sebbe susa i väg och lämna henne innan klockan ringde in. Tur hon vaknade till när jag kom hem i går annars hade årets skolfoto varit en riktigt höjdare 😉 (neeej jag vet, inte hela världen kanske men jag vet att Olivia hade blivit besviken)

sf3
sf4
sf6

Hoppas inte Sebbe ska fotas i dag med för han hade ett stort plåster + blåmärke i pannan efter gårdagen. Men han är inte lika kräsen, tyckte själv han såg cool ut 🙂

Nu ska jag göra något som jag inte gjort på år och dar (eller i alla fall på nästan 6 månader) och i samband med detta har jag ett fint erbjudande till er så kika in lite senare!

KRAM

 1. Karin skriver:

  Men herregud! Vad hade det spelat för roll om hon inte kammat håret etc? Jag tycker du sätter upp felaktiga ideal gentemot din dotter. Du har aldrig reflekterat över att dina handlingar kan påverka din dotter negativt i form av komplex senare i livet?! Skärpning!

  1. Skärpning på dig själv! Som jag skrev så är det inte hela världen men jag vet att Olivia gärna ville vara extra fin på sitt foto för hon brukar ge dem till nära och kära i julklapp etc så för hennes skull!

   Hoppas du har en bra kväll, okammad eller inte! 🙂

 2. ullie skriver:

  usch ja men hur typiskt är det inte då ?? Karlar.. supersöt som alltid bev hon i vartfall tur

 3. Annika skriver:

  Åh, om mitt lilla troll ändå var lite intresserad av att göra sig fin i håret, men icke. Tycker hon borde fått det ifrån mig som är så löjligt noga, men man får det barn man får…

  1. Haha visst är det så, de är som de är 🙂 Kolla bara på Sebbe och hans kalufs, nåde den som rör den, den ska vara så rufsig och vildvuxen som helst, ju mer det liknar svinto desto nöjdare kille haha.

   kram

 4. Johanna skriver:

  Kan riktigt känna frustrationen 😉
  Min stora grabb vill alltid känna sig fin på skol/dagisfoto. Men ett år vääägrade han att vara med, så det året fick vi vara utan 🙂

  Ni har iaf två riktiga godingar, och det är så roligt att få följa er!
  Kram

  1. Hehe ja det var nära ett år att det blev utan bild här med, tillslut blev det en bild på rödögd ledsen liten Oliv med putande underläpp (det var något år med lite knepigt upplägg där föräldrar inte fick vara med och rasande tempo med många barn som skulle fotas så alla såg ut mer eller mindre så) och tycker de inte det är kul så kan man ju lika gärna låta bli, en sån bild är inte så kul minne. Men annars brukar de älska att fotas 🙂

   kram

 5. Sophie skriver:

  Första kommentaren som jag skriver hos dig. Men jag måste verkligen berömma dig och dina fina barn.

  Det är ju självklart att man vill vara fin på sitt första (?) skolfoto och det är hon verkligen också.

  1. Tack rara! <3

   Ja visst vill man vara det!! Hennes två första "dagisfoton" var med uppskrapad näsa resp jack under ögat så nån gång måste man väl lyckas haha.

   Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..