ANNONS

Spareribs

/

ri2
ri1

Godeftermiddaaaaaaatchooo!

Hade planer på ett litet julbord i kväll. Satte ni kaffet i halsen nu? Hehe. Nä ni är väl vana vid det här laget, brukar göra mig ett litet julbord då och då under året 🙂 Men i dag vaknade jag plötsligt förkyld (dessa dagisbaciller, då var det dags igen!) och det blir inte bättre så jag tror jag skippar det, känner ändå ingen smak. Men revben gjorde jag i ordning redan i går, blev grymt goda (vi smygsmakade några i går kväll på stående fot vid ugnen, mums!) så de får ni recept på här.

Förkokta revben med glace

ca 1 kg revben, tunna
1 gul lök
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
1 rejäl nypa salt

Skär revbenen i bitar och lägg i en gryta. Täck med vatten. (Man kan göra dem i bit också men brukar vara svårt att få ner i nån gryta). Klyfta lök och vitlök grovt och häll i tillsammans med lök, lagerblad, peppar och salt. Låt småkoka ca 1 h så köttet blir mört. Låt svalna i lagen.

Blanda en glace på 1 dl ketchup + 1 dl bbqsås + 2 msk kinesisk soja + 2 msk sirap + salt & peppar. Pensla detta runtom revbenen och grilla dem i ugnen 225 C tills de fått fin färg.

Servera med colesalw och bbqsås och nyfriterade pommes. Eller kanske som ett bidrag på julbordet med äppelmos till 🙂

mar2
sf10

Laddat upp med lakrits i drivor inför kvällen som kommer gå i slappa-i-soffan-och-kolla-på-film:ens tecken. Nu när det är sååå synd om mig (atjooo) så tänker jag propsa på en ”tjejfilm”. Har ni några tips? Gärna någon nyutkommen, jag har sett de flesta gamla godingar 🙂

Och blusen i marmormönster? Den finns HÄR, favorit!

mar3

(jeansen är gamla please i färgen lite lilac, kofta/sfera och väska/byMaleneBirger)

KRAM

24
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00