Spareribs

ri2
ri1

 

Godeftermiddaaaaaaatchooo!

Hade planer på ett litet julbord i kväll. Satte ni kaffet i halsen nu? Hehe. Nä ni är väl vana vid det här laget, brukar göra mig ett litet julbord då och då under året 🙂 Men i dag vaknade jag plötsligt förkyld (dessa dagisbaciller, då var det dags igen!) och det blir inte bättre så jag tror jag skippar det, känner ändå ingen smak. Men revben gjorde jag i ordning redan i går, blev grymt goda (vi smygsmakade några i går kväll på stående fot vid ugnen, mums!) så de får ni recept på här.

Förkokta revben med glace

ca 1 kg revben, tunna
1 gul lök
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 vitlöksklyftor
1 rejäl nypa salt

Skär revbenen i bitar och lägg i en gryta. Täck med vatten. (Man kan göra dem i bit också men brukar vara svårt att få ner i nån gryta). Klyfta lök och vitlök grovt och häll i tillsammans med lök, lagerblad, peppar och salt. Låt småkoka ca 1 h så köttet blir mört. Låt svalna i lagen.

Blanda en glace på 1 dl ketchup + 1 dl bbqsås + 2 msk kinesisk soja + 2 msk sirap + salt & peppar. Pensla detta runtom revbenen och grilla dem i ugnen 225 C tills de fått fin färg.

Servera med colesalw och bbqsås och nyfriterade pommes. Eller kanske som ett bidrag på julbordet med äppelmos till 🙂

mar2
sf10

Laddat upp med lakrits i drivor inför kvällen som kommer gå i slappa-i-soffan-och-kolla-på-film:ens tecken. Nu när det är sååå synd om mig (atjooo) så tänker jag propsa på en ”tjejfilm”. Har ni några tips? Gärna någon nyutkommen, jag har sett de flesta gamla godingar 🙂

Och blusen i marmormönster? Den finns HÄR, favorit!

mar3

(jeansen är gamla please i färgen lite lilac, kofta/sfera och väska/byMaleneBirger)

KRAM

 1. Karin skriver:

  Julbord? Du är ju för rolig! Men, why not? Kanske bra tema när mannen fyller år om ett par veckor! Tack för fin blogg!

 2. Anna skriver:

  Hej Victoria!
  Måste säga att din stil (som alltid varit bra) blivit såå snygg nu. Älskar allt ifrån koftor, väskor genom t-shirtar och skor. You look gorgeus. Och denna hårfärgen är verkligen super! Hälsningar /Anna

 3. Endless love och Divergent är två riktigt bra filmer, båda från 2014.

 4. Em skriver:

  Endless love, ny och grymt bra tjejfilm <3

 5. Stina skriver:

  Hej!
  Nu börjar man bli shoppingsugetn på höstkläder när vädret är så här, du brukar ju ha finfina tips, så jag undrar har du sett några snygga skor, inte boots utan nåt man kan börja med nu, efter en sommar i bara rieker sandaler. Kram o trevlig helg

  1. Jag har också levt i mina sandaler 🙂 Tänkte faktiskt kolls in på Rieker npn dag och se vad de har för höstnytt, mina fötter älskar rieker 🙂

   Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..