Kung Carl & Grönan

kc7
kc1

 

God morgon nya vecka!

(Och atjoooo fy farao vad förkyld jag är i dag och dessutom så ont i ländryggen så jag inte kan böja mig trots värktabletter. Sebbe fick ta på mig skorna i morse när vi gick till förskolan och varje hostning känns som knivar. Tips på what to do??)

Checkade in på Hotell Kung Carl i lördags, ett av favorithotellen i Sthlm. Ligger mitt i smeten (Stureplan) med gångavstånd till allt. Och urcharmigt med högt i tak och gammaldags stil. Inte bott där med barn förut men familjerummet vi fick var verkligen toppen. Våningssäng till de små, gissa exalterade! Och i en garderob/hall stod korgar med leksaker och böcker att leka med. Sån enkel gest men sååå uppskattat.

kc2
kc6
kc3
kc5
kc4

Åt middag i deras restaurang på kvällen, Kung Carls bakficka – Tre Rum & Kök. Barnen fick pannkakor med sylt, grädde och chokladsås (!) och Micke och jag beställde varsin 3-rätters med bla kantarelltoast, kalv entrecote och creme brulée. Yummi! (Bara älskar engångsunderläggen med besticken, nån som vet om de finns att få tag i?)

ckb2
ckb1
ckb6
ckb7
ckb4
cm1
cm2
ckb3
cm3
cm4
cm5
cm6

Började söndagen med rejäl sovmorgon (eller ja lugn i backen Sebbe vaknade 06.30 men roade sig med tågbanan i förvånansvärt många timmar så vi kunde dra oss. Sovmorgon var nog fel ordval :), klev upp lagom till brunchen och tankade en massa energi inför grönan. Älskar brunch!! Fanns mycket gott, extra plus för kycklingklubbor hälsar Sebbe som åt typ 10 st (bästa han vet) och godisklubbor (åt nog 10 såna oxå). Varma mackor, caesarsallad, ribs, bacon, äggröra, räksallad och marängsvisch bla på mina tallrikar. Ojoj så gott.

br1
br2
br3
br4

Och sen avslutade vi helgen med Gröna Lund. Det skulle vara uppehåll och SOL hela söndagen nämligen men så fort vi kom till biljettkassan öppnade sig himlen och sen vräkte regnet ner i omgångar. Siktade in oss på attraktionerna under tak (typ kärlekstunneln och lustiga huset) men det gjorde ju alla andra med så köerna var gigantiska. Dyngsura!! Efter nån timma lyckades vi få tag i ponchos åtminstone. Nöjda barn ändå, roligaste dagen i år tydligen. 🙂

IMG_6772.JPG

Nu ska jag ska faktiskt göra något jag aldrig gör, unna mig att vara sjuk och krypa ner med ipren, en påse halstabletter, nässpray och varm choklad i sängen och se en film, kurrera mig och vila ryggen. Mår verkligen pyton och ska lyssna på kroppen för en gångs skull.

Önskar er en finfin start på veckan. Dela gärna med er vad ni hittat på i helgen, det är så kul att läsa!

Stor kram på er!

 1. Karin skriver:

  Vilken otur med förkylning och regn när ni var i Stockholm… Hotellet ser verkligen härligt ut! Bra idé med leksaker! Konstigt nog inte så vanligt på familjerum! Vi bor på Värmdö. I helgen var mina föräldrar från Skåne här. Vi hade kräftskiva. Gjorde urgod och lättgjord Caymansås till skaldjuren. Rekommenderas! Vila på och krya på dig!

  1. Hej! Har sökt med ljus och lykta efter recept på caymansås men ej funnit något. Vore dig mycket tacksam om du vill skicka det till mig. Mvh, Lasse S

 2. Jenny skriver:

  Jag måste få höra med dig om det är bordslampan Kartell ( eller Barocko, vetinte skillanden riktigt 😉 ) som du har på ditt sidebord i matsalen?
  Jag är såååå sugen på en sådan men eftersom den kostar en slant kollar jag runt lite hur den ser ut
  ” uppställd ” på plats 😉
  Får man fråga vart du har köpt din i så fall?

  Tack för övrigt för alla underbara recept och att du delar med dig av din familj och vardag!
  Så inspirerande och härligt att få ta del av detta!

  Önskar dig en fin dag!
  Kramar Jenny

  1. Den där lilla är en kopia köpt på Lamplagret i Örebro för länge sen 🙂 Har en stor äkta Kartell också, underbara är de!

   kram och ha en fin dag!!

 3. Liknande pappersunderlägg har jag sett på westelm i New York, de har en webbbutik som skickar till Sverige, kanske finns där. Fanns en jättecool duk med i samma.

 4. Varvara skriver:

  Hej, det var länge sen jag skrev nu och undrar när var det du och Micke var i Barcelona? Har surfat runt lite i bloggarkivet men hittar inte inlägg om resan. Jag tror att det var ca två år sedan. Vi ska snart dit och vill ha lite tips.
  Krya på dig!
  Kram

  1. Var där senast i somras, kolla arkivet i juli 22- framåt, massa måste-tips!

   Kram

 5. Vbh1 skriver:

  Krya på dig!
  Helgen gick åt till dotterns idrottande, handboll och fotboll 🙂
  Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..